Anul acesta m-am hotarat ca pentru masa de Craciun pe langa traditionalii carnati din carne de porc sa pregatesc si carnati din carne de pasare.
Avem in site mai multe retete de carnati insa toti din carne de porc sau amestec, afumati sau proaspeti, cu umplutura tocata la masina sau de mana.
Astfel am vrut sa testez si noua mea MASINA DE TOCAT BLADE PRO HMG-Y2000SS primita de la Heinner.
Masina are o putere maxima: 2000W, angrenaj metalic si carcasa din aluminiu, functie reverse, cutit inox, 3 site metalice, accesorii carnati si kibbe, buton switch cu 2 viteze, capacitate tocare: ~3kg/min, carcasa inox.
Este o masina puternica si robusta, v-o recomand cu incredere!!
Va las inca doua retete de carnati pe care i-ati putea pregati cu aceasta masina de tocat !!
Carnati din carne de pasare- ingrediente
- 2 kg pulpe de pui dezosate, cu piele
- 10 catei de usturoi
- 2 lgt piper macinat
- 2-3 ardei iuti mici
- 1 lgt fulgi de chilli (optional)
- 1 lg cimbru uscat
- 1 lgt boia dulce (optional)
- 70 ml supa de pasare
- sare dupa gust(30-35g)
- 2-3 m mațe de porc( intestine, membrane)
- lg- lingura de supa
- lgt- lingurita
Carnati din carne de pasare
Cum pregatim carnatii din carne de pasare
Pulpele dezosate cu tot cu piele se taie in bucati potrivite si se toaca cu masina de tocat folosind o sita cu ochiuri potrivite.
Dupa ce carnea este tocata, se asezoneaza cu sare, piper macinat, cimbru uscat, ardei iute rosu(eu i-am tocat o data cu carnea) si fulgi de ardei iute daca ii doriti mai picanti.
Se poate adauga si boia dulce(paprika) pentru culoare, eu am preferat sa nu folosesc, nu imi place boiaua in carnati.
Separat se trece usturoiul prin presa si se amesteca cu supa fierbinte.
Se lasa la infuzat cateva minute apoi se strecoara printr-o sita deasa si se preseaza cu o lingura pana scoatem toata zeama. Usturoiul ramas se arunca, eu nu il pun in carnati, prefer doar gustul lasat in zeama, este deajuns.
Puteti insa sa puneti usturoiul direct in compozitia de carne, atunci trebuie trecut prin presa si frecat bine cu sare pana devine o pasta. Astfel se renunta la supa, nu mai este nevoie sa o puneti.
Ca puneti zeama de usturoi sau pasta de usturoi, compozitia de carne trebuie framantata energic cu mana sau cu un robot de bucatarie pana ce carnea are un aspect de „legat”.
Cum se umplu carnatii
Se monteaza la masina accesoriu pentru carnati, se unge accesoriu cu putin cu ulei sau chiar cu putina compozitie de carne(aluneca mai usor) si se „imbraca” cu mațul de porc, mațe ce in prealabil au fost bine spalate in apa rece.
Se umple fiecare maț de porc cat mai lejer, eu am preferat sa-i fac portii asa ca din loc in loc am rasucit mațul formand carnati cam de 10cm. Pot fi facuti la dimensiune si mai mare de 20-25 cm.
Carnatii astfel pregatiti se pun la zvantat pe o bara de lemn intr-o incapere rece si bine aerisita apoi pot fi afumati, daca se doreste.
Eu i-am pregatit proaspeti si ce a ramas i-am pus in pungi in congelator.
Sunt deliciosi, usor de pregatit si numai buni de a-ti potoli pofta de carnati daca nu poti manca din cei de porc.
TIPS:
Recomand carnea de pe pulpe fiindca are alta textura decat pieptul, se lasa si pielea fiindca mai contine grasime.
Carnatii pot fi facuti si din carne de curcan, de gasca, de rata sau in amestec.
Condimentele folosite in reteta le-am ales dupa gustul si preferinta mea, asta nu inseamna ca nu puteti adauga si ale condimente(enibahar, chimen, paprika) ce va sunt pe plac… totul tine de gustul fiecaruia, asta este valabil nu numai pentru carnati ci pentru toate mancarurile. Nu va fie frica sa testati si sa adaptati retetele dupa gustul vostru!!
Sa aveti spor si pofta!!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
brandfind
04/01/2024 at 16:42cei din carne de pasare sunt preferatii mei