INGREDIENTE:
500 gr piept de pui tocat,
o ceapa,
2 catei usturoi,
1 ou,
sare,
piper,
cimbru,
1 lg ulei,
Sos:
5 rosii,
2 catei usturoi,
sare,
piper,
1 lg ulei,
MOD DE PREPARARE:
Pieptul tocat se amesteca cu ceapa tocata marunt,oul,usturoiul pisat ,cimbru,piper si sare.Compozitia obtinuta se modeleaza in mici chiftelute pe care le asezam intr-un vas termorezistent in care am adaugat o lingura de ulei si 100 ml apa.Se tin la cuptor pana ce chiftelutele sunt bine patrunse si incep sa se rumeneasca usor.Intre timp preparam sosul de rosii.Rosiile decojite se toaca marunt si se pun intr-o cratita in care am adaugat o lingura de ulei,le condimentam cu sare si putin piper lasandu-le sa scada la foc mic.La sfarsit adaugam si usturoiul pisat.Sosul obtinut se toarna peste chiftelute si se mai tine la cuptor 15 minute.
Se servesc alaturi de salata de sezon.