Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Curcan cu Bere- Soros Pulyka Far- Turkey with Beer

Ingrediente :

1kg posterior curcan ( putem folosi bucati de pui, rata,curcan)

200 gr morcovi

100 gr patrunjel radacina

4-5 catei usturoi

2-3 buc ceapa

1 legatura patrunjel verde

1 lingurita busuioc

1l bere (sau 1/2l in functie de cata carne aveti)

100 ml ulei

sare, piper dupa gust

Preparare :

Curatam posterioarele de curcan ( daca avem pui,rata sau curcan intreg il transam )si bucatile le asezam intr-un vas mai adanc. Morcovii, patrunjelul radacina il curatam si il taiem rondele. Ceapa o curatam si o taiem mai marunt. Patrunjelul verde il tocam iar usturoiul il razuim pe razatoarea mica. Peste carne , adaugam legumele taiate , ceapa taiata, usturoiul pisat ,patrunjelul verde maruntit si lingurita cu busuioc. Le amestecam cu carnea si adaugam 1 l bere (atata bere punem cat sa acopere carnea ). Acestea fiind facute , nu ne ramane decat sa acoperim vasul sa il punem la rece si sa il lasam in acest amestec pana a doua zi .

Dupa ce am imbatat carnea 24 ore in bere o luam deoparte din acest bait si o lasam la scurs.In acest timp incingem 100 ml ulei si prajim carnea cat sa devina frumoasa rumena pe toate partile. Condimentam cu sare si piper.Din bait adaugam atat bere cat si legume cat sa fie putin acoperita carnea. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc molcom minunea ,pana carnea se inmoaie . Daca mai e nevoie mai adaugati sare sau piper dupa gustul dumneavoastra. Se poate la final adauga cateva linguri smantana pentru cine doreste.

Se serveste cu pireu de cartofi sau cartofi prajiti la cuptor.

Pofta Buna !!!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...