Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rasol de vita cu telina

Rasol de vita cu telina
Rasol de vita cu telina
Produsele Karpaten Premium Angus si-au gasit locul printre retele inspirate pe care le scriem si le pregatim familiilor noastre. De aceasta data va surprindem cu o reteta deosebita, Rasol de vita cu telina. Carnea de vita la final este de o fragezime extraordinara, care pur si simplu se topeste in gura.

Carnea de vita Angus ofera gust inconfundabil indiferent de modul în care se gateste, calitatea superioara fiind data de fragezime, aroma, marmorare si de procesul de maturare. Una dintre cele mai mari calitati ale carnii de vita Angus este cea nutritionala – prezinta un aport proteic ridicat si contine aminoacizi esentiali dezvoltarii unui metabolism puternic si a unui corp sanatos.

Alte retete cu carne de vita gasiti in sectiunea Retete cu carne de porc si vita . Speram ca aceasta reteta sa fie pe placul vostru si sa o incercati cat de curand.

Ingrediente Rasol de vita cu telina

5 bucati rasol de vita Angus
3 bucati ceapa
3 catei ustori
2 tulpini de telina (apio)
1 kg rosii proaspete si decojite
900 ml supa de carne ( vita sau pui)
400 ml vin alb
400 g piept de porc afumat
1 lingura untura de porc
Rasol de vita cu telina

Preparare Rasol de vita cu telina

Ceapa si usturoiul se taie rondele. Rosiile decojite se taie in sferturi. Tulpinile de teline se taie bucati de aproximativ 2 cm. Pieptul de porc se taie felii.
Rasol de vita cu telinaIntr-o cratita mai mare se pune pieptul de porc la prajit pe 1 lingura de untura. Se scoate deoparte si pe grasimea lasata se prajesc bucatile de rasol pe ambele parti. Se scot si acestea deoparte. Pe grasimea lasata calim bucatile de telina, ceapa si usturoi timp de 10 minute.
Rasol de vita cu telinaAsezam peste bucatile de rasol rumenite. Condimentam cu sare, piper proaspat macinat si turnam deasupra 400 ml vin alb si 450 ml supa. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 60 minute.
Rasol de vita cu telinaAcum adaugam rosiile taiate si restul de supa. Lasam sa fiarba acoperit inca 60 minute (daca carnea nu se patrunde usor mai adaugam putina supa pana se gateste).
Rasol de vita cu telinaLasam sa scada pana se formeaza un sos mai consistent. La final se presara cu frunze de telina taiata marunt si se serveste cu cartofi natur. Speram ca v-am facut pofta si veti incerca reteta noastra de Rasol de vita cu telina !
Rasol de vita cu telinaPofta Buna !

8 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram