Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Baton de ciocolata

baton-de-ciocolata-de-casa
|Ingrediente:

300 ml apa,
700 gr zahar,
400 gr margarina Rama(sau unt),
1000 gr lapte praf,
100 gr cacao,

 Preparare:
Se pune la fiert apa cu zaharul .Din momentul in care a inceput sa fiarba se tine cam 3 min apoi adaugam 100 gr cacao, amestecam bine si mai fierbem inca circa 2 minute. Tragem cratita de pe foc si adaugam margarina (sau untul ) si il incorporam repede .Punem laptele praf intr-un alt vas si adaugam siropul de mai sus treptat amestecand continuu pana se incorporeaza bine laptele praf si obtinem o compozitie omogena fara cocoloase. Turnam compozitia intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.Se lasa la rece  pentru cateva ore bune dupa care se portioneaza dupa preferinte cu un cutit ce il trecem prin apa fierbinte(pe care apoi il stergem sa nu fie umed) pentru a putea mai usor portiona compozitia intarita.

Pofta Buna!

221 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • zen1966

    03/05/2012 at 12:41

    pfffiiiiuuu,aceeasi reteta o are si mama,ne facea de sarbatori si de aniversari,era asa de bunnaaaaa!!!Aici in Franta nu pot face ,ca astia n au lapte praf ca al nostru si nu iese bine.Mi ai amintit de copilarie…..

    • Lory

      13/05/2012 at 18:04

      Faptul ca ti-am adus in memorie franturi din copilarie pentru noi e o mare bucurie :*

    • Tina

      12/06/2017 at 00:41

      Dacà sunteti în Paris puteti sà cumpàrati lapte praf de la magasin românesc „chez Miha” . Eu de acolo cumpàr când am nevoie.

  • Any

    03/05/2012 at 12:45

    As manca si eu un patratel!

    • Lory

      13/05/2012 at 18:06

      Any daca nu vii pe la noi atunci trebuie sa ti-o pregatesti singura :))

  • Calin Andreea Daniela

    03/05/2012 at 14:58

    arata bine si pare si usor de facut :*

  • Angelica

    07/05/2012 at 16:32

    Wauuu…ce pofta imi e, caci imi place tare mult ciocolata de casa!
    Super ti-a iesit.Te pup 🙂

    • Lory

      08/05/2012 at 13:44

      Angelico si mie imi place mult 🙂 da acu nici vorba sa pun gura pe asa ceva 🙁
      Te pup :*

  • alynutza

    31/05/2012 at 23:41

    am mancat la o prietena si au fost delicioase…am sa incerc si eu reteta sa o fac pe ce-a mica fericita

  • Anonymous

    30/08/2012 at 21:53

    Daca se poate sa-mi spuneti si mie ce fel de lapte praf merge la reteta aceasta. Multumesc anticipat!

    • Lory

      31/08/2012 at 00:41

      Foloseste un lapte praf integral nu din ala instant.Eu am gasit in magazinele unde se vand produse alimentare vrac, si laptele praf Raraul este foarte bun:)

  • www.daisy.dsy1@yahoo.com

    01/03/2013 at 15:25

    mi ati putea spune va rog de ce imi iese moale ? nu este bun laptele praf ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.