Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Budinca de Gris de Post

Budinca de Gris de PostBudinca de Gris de Post

Cum suntem in postul Pastelui am avut pofta si de ceva dulce. Am pregatit aceasta reteta de Budinca de Gris pornind de la o reteta frecvent folosita de bunica mea. Si de aceasta data am folosit grisul din gama Arpis. Grisul Arpis se afla pe piata inca din anul 1994.

Grisul de grau face parte din categoria produselor de morarit, fiind un produs obtinut concomitent cu faina alba la macinarea prin moara a graului.

Grisul de grau Arpis este direct utilizabil ca atare, mai ales pentru pregatirea deserturilor, prajiturilor, budincilor. Va invitam asadar si pe voi sa incercati produsele din Gama Speciala Arpis savurand o masa buna in familie.

Va recomandam sa rasfoiti si alte Retete de Post care va pot fi utile.

Ingrediente Budinca de Gris de Post :

150 g gris
100 ml ulei
150 g zahar
400 ml apa
1 lingurita scortisoara macinata
dulceata de caise
seminte susan, 3-4 linguri zahar

Preparare Budinca de Gris de Post :
Punem apa la fiert cu zaharul pana acesta se topeste si lasam sa mai fiarba 2-3 minute. Punem uleiul intr-o cratita si peste adaugam grisul. Vom praji grisul pana devine mai inchis la culoare. La grisul prajit adaugam scortisoara, siropul de apa cu zahar si fierbem pana se ingroase (aproximativ 3-4 minute).

Turnam compozitia in forme si le punem la rece pentru cateva ore.
Dupa ce a racit budinca se rastoarna din forma pe farfurie, se pune deasupra dulceata de caise si ornam cu zahar caramelizat in care punem si 1 lingura de seminte de susan (caramelizam cateva linguri de zahar, adaugam semintele de susan dupa care rasturnam caramelul pe hartie de copt umezita putin. Lasam sa se intareasca apoi o rupem bucatele si ornam budinca de gris).

Budinca de grisPofta Buna ! O alta reteta deosebita si care merge pregatita din gris, ar fi Galuste de Gris cu pesmet.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...