Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Drob de Ciuperci

Drob de CiuperciDrob de Ciuperci

Am pregatit Drob de Ciuperci in forma de chec din Setul Bialetti Exquisite si aceasta nu s-a ars deloc ca alte forme la prima utilizare. Este antiaderenta, drobul meu a iesit din forma foarte usor, nu s-a prins catusi de putin, si la final am constatat cat de usor se poate curata.

Doar prin simpla stergere cu servet de hartie forma a fost perfect curata si gata sa fie din nou utilizata. Daca inca nu aveti forme de copt va recomand sa incercati acest Set de copt Bialetti Exquisite de care cu siguranta veti fi foarte multumiti.

Va recomandam sa rasfoiti retetele din categoria Retete de Pasti, unde veti gasi si alte retete cu drob. O alta reteta deosebita, ar fi Drobul de Pui.

Ingrediente Drob de Ciuperci :

600 g ciuperci champignon
2 legaturi ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura patrunjel verde
8 oua fierte
150 g cascaval
3 oua crude
sare, piper dupa gust
ulei
1 pachet aluat foetaj de 280-300 g
1 ou pentru uns aluatul
forma chec/cozonac 27x13cm

Preparare Drob de Ciuperci :

Ciupercile se spala si se lasa la scurs dupa care se taie cubulete mai mari(nu am curatat ciupercile, le-am spalat in mai multe ape). Ceapa verde si usturoiul se taie rondele. Patrunjelul verde se taie marunt, iar cascavalul se da pe razatoarea mare. Fierbem cele 8 oua si taiem 3 dintre ele apoi cubulete. Restul de 5 oua fierte si curatate le vom pune intregi in drob dupa cum am aratat mai jos.

Ciupercile taiate se calesc pe 2-3 linguri ulei, se condimenteaza cu putina sare si se lasa pe foc pana scade toata apa pe care o lasa. O punem intr-un vas si le lasam la racit. Ceapa si usturoiul taiat rondele se calesc si ele in putin ulei dupa care le adaugam la ciuperci. Adaugam cascavalul ras, ouale fierte si taiate, patunjelul verde, ouale crude si condimentam cu sare si piper dupa gust.

In forma de chec unsa cu putin unt punem foaia de foetaj (foetajul daca e inghetat il lasam la decongelat in frigider) peste care punem o parte din umplutura si pe mijloc punem 5 oua fierte si curatate. Acoperim ouale fierte cu restul de compozitie, tragem aluatul de foetaj peste compozitie, ungem cu ou deasupra si punem forma in cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute pana foetajul este frumos rumenit(aproximativ la 180 grade celsius).

Drob de ciuperci In perioada 1 aprilie – 12 aprilie 2015, Setul de copt Bialetti Exquisite va beneficia de un discount de 25% pe siteul, Cafele Premiate astfel incat cei care ne urmaresc pot sa profite de aceasta oferta. Setul Bialetti Exquisite pentru prajituri si aperitive este foarte util in orice bucatarie.
Setul contine:
forma chec/cozonac 27×13 cm,
forma tort/tarta  diametru 27 cm,
forma inima pentru prajituri diametrul 22,5 cm
set 12 forme pentru fursecuri

85 Shares

Recent Comments

  • Semida

    03/01/2016 at 20:02

    Felicitarii….si mult succes.. Foarte bun
    Vreau sa intreb de ce aluatul foietaj pare a fi necopt, dupa racire.??

    • Loredana

      06/01/2016 at 17:06

      Aluatul este copt…apare asa din cauza compozitiei fiindca e un pic umeda .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.