Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi

Bulgarasi din Jeleu de MorcoviBulgarasi din Jeleu de Morcovi este un dulce ce se poate prepara atat in zilele de Post de peste an cat si in restul zilelor. Este foarte bun si usor de preparat si este pe gustul copiilor dar si al adultilor. In cele ce urmeaza aveti reteta si pasii de preparare, speram sa va fie de folos.

 


Ingrediente Bulgarasi din Jeleu de Morcovi:
500 gr morcovi
500 gr zahar
100 ml apa rece
3 plicuri zahar vanilat
2 sticlute esenta lamaie sau fistic
1 plic gelatina vegetala
2 lamai
cocos

Preparare Bulgarasi din Jeleu de Morcovi:
Curatam si spalam morcovii. Ii dam pe razatoarea mica si ii amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul intr-o cratita timp de 3 ore. In acest timp ,mai amestecam din cand in cand. Dupa cele 3 ore adaugam 100 ml apa rece, 3 plicuri zahar vanilat , coaja rasa de la cele 2 lamai si cele 2 sticlute de esenta de lamaie (sau fistic) ,amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama.
Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa se inmoaie. Incalzim usor pe foc mic pana se dizolva gelatina(atentie sa nu fiarba!!!) si o adaugam la compozitia de mai sus. Se amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora . Se ia apoi cate 1 lingurita din compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de bulgarasi .
Bulgarasii se dau prin nuca de cocos sau zahar. Se pastreaza la rece.


[amd-yrecipe-recipe:94]

Pofta Buna !!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Mary

    28/04/2009 at 12:02

    seems reaaly nice this treat!

  • Liliana

    28/04/2009 at 12:03

    Foarte apetisant arata!Desa m-ai convins sa incerc reteta!

  • Miha

    28/04/2009 at 13:08

    Super tare reteta! Bravoo! Chiar o s-o incerc si eu cat de curand! Multumim!

  • Jacktels Kochbuch

    28/04/2009 at 17:15

    Super Creation,

    asa ceva nu vezi toatä Ziua. Kompliment !!

    LG Jacktel

  • Leila

    28/04/2009 at 22:51

    Thanks Mary!

  • Leila

    28/04/2009 at 22:52

    Pe raspunderea mea ca o sa iti placa Liliana 🙂

    Pupice

  • Leila

    28/04/2009 at 22:53

    Multumesc, Miha 🙂

  • Leila

    28/04/2009 at 22:55

    Jack , ca de obicei esti dragut :),chiar daca ma confunzi uneori cu Lory :))

    Am gasit si eu la tine cateva retete ce imi sunt pe plac si le voi pune in aplicare cat de curand .

    Pupice

  • Jacktels Kochbuch

    28/04/2009 at 23:00

    Hallo Leila,

    e cam greu sä vä despärzesc, numai un Blog si din obisnuintä nu mä uit cine a postat. Scuze, promit sä mä uit de acuma korrekt. Si mä bucur cä iti place Blogul meu.

    Multe Salutäri Jacktel

  • Leila

    28/04/2009 at 23:25

    :)) ok Jack , e normal sa fii derutat, nu trebuie sa iti ceri scuze 🙂 Nu ma deranjeaza ca imi spui Lory , as vrea eu sa am indemanarea ei la dulciuri …. dar pana acolo am cale lunga de strabatut inca 🙂

    Cu stima, Lia

  • Jacktels Kochbuch

    29/04/2009 at 08:48

    Na na,na Lia,

    acuma te faci mult mai mica ca si cum esti.
    Dacä Kommentarul ästa ar fi fost fäcut la alt Posting asi fi zis Ok , da Tu presinti aici o exquisite Creation si , zici dupä aciea cä nu te pricepi. Nu funktioneazä !!!!

    Cu drag Jacktel

  • Lory

    29/04/2009 at 15:42

    Lia are dreptate Jacktel..,,Nu funktioneazä”…te pricepi foarte bine la dulciuri si nu numai 🙂
    Bulgarasii de morcovi sunt deliciosi cu siguranta voi incerca si eu aceasta reteta
    pupice
    Lory

  • Angy

    17/11/2015 at 19:32

    Ce greutate are pachetul de gelatina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *