Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Capsunica

prajitura capsunicaPrajitura Capsunica, desert fara coacere. Prajituri rapide fara coacere. Prajituri cu capsuni. Prajituri cu frisca. Cele mai bune prajituri de casa.

prajitura capsunica

Prajitura Capsunica-Ingrediente

piscoturi de sampanie
frisca- 500ml
oua 3 buc
zahar 300 g
gelatina 10 g
crema de branza 500 g
esenta vanilie
capsuni 500 g

Sirop
zahar 300 g
300ml apa

Prajitura Capsunica-Preparare

Ouale si zaharul batute bine se pun la fiert intr-un ceaunel pana incep sa fiarba,amestecand continuu.
Gelatina se pune si ea la hidratat in 100ml apa rece dupa care se adauga peste amestecul de ou si zahar cat inca este cald si se amesteca pana la dizolvare.
Peste frisca batuta spuma se adauga crema de branza, esenta de vanilie si compozitia de ou amestecata cu gelatina.
Intre timp am preparat si siropul astfel:
150 gr de zahar se caramelizeaza apoi se adauga apa si restul de zahar si se fierbe.

Piscoturile se trec scurt prin siropul racit, se aseaza una langa alta pe un platou formand un postament.
Se pune peste ele jumatate din crema si se aseaza deasupra inca un rand piscoturi insiropate.
Se adauga ultimul strat de crema si se orneaza cu capsuni.
Inainte de a fi servita, prajitura se tine cam 5 0re la frigider.
Pofta buna!

prajitura capsunica

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram