Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cuburi din Biscuiti

Cuburi din BiscuitiIdeea acestor  Cuburi din Biscuiti a pornit de fapt de la salamul de biscuiti compozitia acestuia fiind si el modificat.

Cum m-am saturat sa tot rulez in folie am schimbat modul de servire  dupa cum o sa vedeti si voi. Aceste Cuburi din Biscuiti au avut un real succes pe a doua zi  nu a mai ramas nimic asa ca trebuie sa preparam inca o tura. Cuburile din Biscuiti nu necesita cuptorul la preparare, se poate adauga scoate ingrediente dupa gustul fiecaruia… Rasfoiti si sectiunea cu Deserturi Rapide .

Ingrediente Cuburi din Biscuiti :

1 kg biscuiti
3 oua
100 g unt (margarina)
4 linguri cacao
3 plicuri zahar vanilat
1 sticluta esenta Rom
300 ml lapte
400 g zahar

Preparare Cuburi din Biscuiti:

Biscuitii se rup bucatele de circa 1 cm. Punem galbenusurile de ou intr-un vas si adaugam la ele ingredientele de mai sus mai putin biscuitii, albusurile, esenta de Rom si laptele. Cu ajutorul unui mixer spumam compozitia de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si adaugam la ele bicuitii rupti .

Acest amestec de biscuiti se adauga la compozitia de galbenusuri, amestecam sa se omogenizeze, turnam laptele, esenta de rom  si amestecam din nou.  Intr-o forma dreptunghiulara asezam un rand de biscuiti peste punem compozitia rezultata mai sus si acoperim iar cu un rand de biscuiti (biscuitii sa fie asezati in aceeasi pozitie ca cei din stratul de jos pentru a putea taia frumos).

Dam la rece pentru cel putin 3 ore. Cei care doriti sa va simplificati lucrul , ungeti forma cu unt rece puneti in forma  compozitia si o dati la rece.  Se taie cu un cutit bine ascutit ce il tinem sub jet de apa initial.
Cuburi din BiscuitiSpor la prajiturit !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • ramona

    24/07/2013 at 19:12

    nu sunt dificil de servit? pare greu sa ii portionezi cu furculita/lingurita si foarte grosi pentru a musca 😕

  • camelia cionca

    27/07/2013 at 20:35

    stratul de jos si de deasupra trebuie insiropat cu ceva…sau nu??….ma refer la biscuitii intregi…va citesc desssss retetele,felicitari ptr.tot ceea ce faceti aici….e minunat!

  • Valentina Dumitru

    15/08/2013 at 08:27

    vaai,vaai..oua crude…:))..si tiramisu va place?……:))))))…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.