Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu crema de mascarpone si caise

tort-cu-crema-de-mascarpone-si-caise-2

Daca doriti sa va impresionati familia sau musafirii cu un tort pregatit in casa, incercati aceasta reteta de Tort cu crema de mascarpone si caise.
Se face extrem de usor si nu necesita un decor care sa va puna in dificultate .
Ii puteti decora asa cum am ales eu sa il fac sau dupa imaginatia fiecaruia.

Ingrediente

Blat
4 oua
170 g zahar
80 ml lapte
160 g faina
2 linguri cacao
o lingurita praf de copt
esenta de vanilie
un praf de sare

Crema
250 g mascarpone
400 ml frisca
200 g zahar pudra
20 g gelatina
300 g gem de caise
esenta vanilie

Sirop
200 m apa
100 g zahar
esenta vanilie sau caise

O forma de tort detasabila de  24 cm

tort-cu-crema-de-mascarpone-si-caise-9

Mod de preparare

Se fierbe siropul si se lasa la racit dupa care se aromatizeaza

Blatul
Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat.
Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor.
Adaugam si faina amestecata cacao, praful de copt si sarea alternand cu laptele.
Se amesteca cu o paleta de jos in sus astfel incat albusul sa nu se lase.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat cam 30 min sau pana la testul cu scobitorea.
Dupa ce s-a racit se taie in doua foi egale .

tort-cu-crema-de-mascarpone-si-caise-10
Prima foaie se aseaza in tava in care a fost copt blatul, se insiropeaza cu o parte din sirop apoi se toarna jumatate din crema de mascarpone pe care am pregatit-o astfel :
Gelatina se pune la hidratat in 70-100 ml apa rece.
Crema de branza mascarpone se spumeaza bine cu zaharul pudra cu ajutorul unui mixer.
Turnam peste crema de branza gelatina care intre timp am dizolvat-o pe baie de apa fara a o da in fiert.
Omogenizam apoi adaugam gemul de caise(daca aveti caise proaspete puteti sa ii pregatiti pe loc ) si mixam bine .
Compozitia obtinuta se amesteca cu frisca batuta .

Peste primul strat de crema punem cea de a doua foaie , o insiropam si turnam deasupra restul de crema .
Nivelam si dam forma la frigider pentru cateva ore .
Dupa ce crema s-a inchegat detasam forma si asezam tortul pe un platou.
Decoram cu aschii de ciocolata , praf de cacao si jumatati de caise.

tort-cu-crema-de-mascarpone-si-caise-4

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram