Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Foietaj cu fructe si crema de branza

foietaj cu fructe si crema de branza

Imi place sa pregatesc deserturi rapide fiindca am posibilitatea sa asociez creme de branza cu fructe proaspete si blaturi ce se fac foarte usor.
In urma provocarii Delaco, am ales sa pregatesc acest foietaj cu fructe si crema de branza. Este un desert la indemana oricui, savuros si care nu iti rapeste mult timp.
Asa cum am spus, imi plac deserturile rapide, asa ca va recomad doua din deserturile mele preferate. Le gasiti mai jos dand click pe numele lor de pe poza 🙂

Foietaj cu fructe si crema de branza- Ingrediente

  • 250g foietaj proaspat
  • 280 g branza pufoasa cu smantana- Delaco
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra sau dupa gust
  • semintele de la jumatate de baton de vanilie
  • fructe proaspete- capsuni, afine, cirese, banane
foieta cu fructe si crema de branza

Cum pregatim prajiturile cu foietaj si crema de branza

Aluatul foietaj se taie in patrate cu latura de 8 cm, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cu un cutit bine ascutit se traseaza pe fiecare bucata de aluat un patrat cu latura de 7 cm fara a strapunge aluatul.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 15-20 min sau pana ce aluatul capata o culoare aurie.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se decupeaza usor patratul de pe fiecare bucata, astfel incat sa se obtina mici cosulete asa ca in imagine.

In fiecare cosulet se pun cateva felii de banana peste care se pune crema de branza. Crema de branza are rolul de a sigila bananele, astfel nu isi schimba culoarea.

foietaj cu fructe si crema de branza

Cum pregatim crema de branza pentru foietaj

Crema de branza si smantana pentru frisca se scoate din frigider si se pune intr-un castron cu peretii inalti.
Se adauga zaharul, semintele de la batonul de vanilie si se mixeaza la putere mare pana ce crema capata consistenta si devine pufoasa.

Cu un pos prevazut cu varf stelat se toarna crema peste fiecare bucata de foietaj copt in care am pus felii de banana.
Se decoreaza fiecare foietaj cu fructe proaspete dupa imaginatie si se presara cu putin zahar pudra vanilat.
Se tin la rece pana in momentul servirii.
Sunt delicioase, se fac usor si cu siguranta vor fi apreciate de cei ce le vor savura!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram