Ingrediente :
4 oua intregi
450 gr smantana de 20%
125 ml frisca hulala sau megle
200 gr zahar
circa 400 gr fructe + 2 linguri zahar
Preparare :
Cele 4 oua intregi le mixam cu 200 gr zahar pana devine spuma . Adaugam fructele pasirate (in cazul meu am pus capsuni) si 450 gr smantana. Mixam din nou circa 2 minute dupa care asezam compozitia intr-o cutie de plastic si o dam la congelator pentru circa 12 ore (pana e inghetata). Scoatem compozitia de la congelator si o punem in robotul de maruntit si la viteza maxima lasam circa 2 minute sa se omogenizeze compozitia. Turnam peste 125 ml frisca si lasam din nou la mixat circa 3-4 minute . Turnam din nou compozitia in forma si o dam la congelator .
Servim decorat cu fructe , cu diferite topinguri , sau cu piscot de sampanie .
Pofta Buna !
Comentarii recente
pansy
18/06/2010 at 13:40ce apetisant arata !marturisesc ca eu nu fac inghetata in casa.prefer sa cumpar !am marcile mele preferate
Gabriela
18/06/2010 at 15:31Foarte bine arata si pe caldurile astea merge perfect!weekend placut!!!
pansy
18/06/2010 at 22:17premiile lunii iunie va asteapta la mine pe blog
Bibliotecaru
18/06/2010 at 23:42Mi s-au umplut ochii de lacrimi… Stau cam prost cu glicemia şi nu mă apropii de astfel de „chestii” decât privind la poze.
Elena Liliana Raducanu
28/07/2013 at 10:35improvizeaza , fara frisca si in loc de zahar pune zaharina lichida iti garantez ca iese un deliciu 🙂
Lissa's Cakes
20/06/2010 at 17:50Oooo Lia ce ma’nervezi cu inghetata asta asa buna …eu nu am voie o perioada si chiar cand nu ai voie ai si pofte mari,dar asa virtual servesc de la tine ,te pup!
elenastefan
28/07/2013 at 20:35retete super faine