Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mille Feuille cu fructe

Mille Feuille cu fructeMille Feuille cu fructe
Fiindca maine este 1 Martie si prima zi de primavara, desi dupa vremea de afara inca se lasa asteptata, m-am gandit sa o intampinam cu un desert savuros- Mille Feuille cu fructe.
Un desert cu foi crocante din foietaj, fructe proaspete si crema fina din crema de branza Grace de la Delaco, o crema delicata, gustoasa, numai buna de pregatit deserturi dar si aperitive savuroase.
Mai multe retete cu deserturi pregatite cu crema de branza le gasiti aici- Deserturi cu crema de branza

Mille Feuille cu fructe

Mille Feuille cu fructe- Ingrediente

250 g aluat foietaj proaspat
1 lingura zahar pudra

Crema
150g crema de branza cu smantana-Grace
100 ml smantana pentru frisca, rece
o lingura zahar pudra
seminte din pastaia de vanilie

Decor
capsuni, mango
zahar pudra

Mille Feuille cu fructe

Mille Feuille cu fructe-Mod de preparare

Mai intai pregatim foile din aluat foietaj.Cel cumparat de mine este proaspat iar foaia este mult mai subtire fata de cel congelat.
Mille Feuille cu fructe

Se decupeaza in dreptunghiuri egale(12/5cm), se aseaza in tava pe hartie de copt, se presara cu zahar pudra, apoi se pune deasupra inca o foaie de hartie de copt. Peste foaie se pune inca o tava astfel incat sa o acopere in totalitate(ideea e sa nu dea voie aluatului sa creasca la coacere). Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana ce aluatul incepe sa se rumeneasca. Se indeparteaza tava si foaia de hartie de deasupra si se lasa sa se caramelizeze usor zaharul cu care am pudrat aluatul.

Preparare crema

Cat timp se racesc pregatim crema.
Crema de branza cu smantana -Grace se pune intr-un castron, se adauga smantana pentru frisca, semintele din pastaia de vanilie si zaharul pudra. Se mixeaza la putere mare pana ce crema capata consistenta si devine pufoasa.

Mille Feuille cu fructe

Cu ajutorul unui pos cu varf rotund turnam crema pe fiecare fasie de foietaj.
Formam prajitura punand suprapus cate trei foi, decoram cu fructe proaspete si pudram cu zahar.

Mille Feuille cu fructe
Pofta buna!

9 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *