Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pancakes cu sirop de trandafiri


Ingrediente:

315 gr faina
2 lg zahar tos
2 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt sare
2 oua mari
500 ml lapte batut
60 gr unt topit
1-2 lg ulei de palmier

Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati zaharul, faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un bol separat bateti usor ouale apoi adaugati laptele batut si untul topit si amestecati pana se omogenizeaza.Turnati amestecul in bolul cu ingredientele uscate.Bateti amestecul de la centru spre margine pana cand ingredientele se omogenizeaza, iar aluatul are inca gogoloase mici .Incalziti tigaie speciala pentru clatite sau o tigaie antiaderenta, o ungeti cu o pensula de patiserie cu ulei , umpleti un polonic cam cu 80 ml aluat ,turnati in tigaie, daca este necesar folositi fundul polonicului pentru a potrivi aluatul.Se tin cam 2 min pe o parte apoi se intoarce tigaia(daca folositi una speciala) pe partea cealalta sau o intoarceti cu o spatula .Dupa inca 2 min se clatitele sunt gata .Se aseaza unele peste altele si se stropesc din abundenta cu sirop de trandafiri…. sau orice topping doriti!!!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Pateuri cu Branza
Pateuri cu Branza

Ingrediente Pateuri cu Branza: 1 pachet aluat de foetaj, branza dulce,sau branza telemea, 1 ceapa mijlocie, sare dupa gust, boia,...

Închide