Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu Ananas la Tigaie

Prajitura cu Ananas la TigaiePrajitura cu Ananas la Tigaie, o prajitura rapida ce se pregateste in doar 15 minute. Da in 15 minute ai pe masa Prajitura cu Ananas pregatita cu ananas din conserva Sun Food. Testeaza si tu reteta si spune daca ti-a fost pe plac. Te asteptam si cu alte retete pregatite in 15 minute cu produsele Sun Food. In cazul in care nu dispui de un cuptor poti pregati prajituri direct pe flacara de aragaz asa cum am facut eu, garantez ca este la fel de buna si pufoasa ca oricare alta prajitura pregatita la cuptor.

Ingrediente Prajitura cu Ananas la Tigaie

120 g faina alba
50 ml ulei
50 ml lapte
2 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
3 linguri zahar brut (sau zahar tos di sfecla de zahar)
50 g unt
50 ml sirop de compot de ananas
1 cutie Ananas bucati in suc propriu Sun Food
stafide (optional)
tigaie cu diametrul de 20 cm cu capac

Prajitura cu Ananas la Tigaie

Preparare Prajitura cu Ananas la Tigaie

Intr-un vas punem 2 oua, zaharul, praful de copt, faina, zaharul vanilat si amestecam. Adaugam faina si apoi laptele si uleiul. Se amesteca cu telul pana se omogenizeaza. Obtinem o compozitie mai groasa decat clatitele.

Prajitura cu Ananas la Tigaie
In tigaie punem la topit untul si peste adaugam zaharul brut.
Prajitura cu Ananas la TigaieLasam sa se topeasca si sa sa caramelizeze usor zaharul, tragem tigaia deoparte punem cubulete de ananas din compot, presaram deasupra cu stafide si turnam peste 50 ml sirop de compot.

Prajitura cu Ananas la TigaiePeste aceasta turnam compozitia de aluat avand grija sa se intinda uniform in toata tigaia, acoperim cu capacul tigaia si punem inapoi pe flacara de la aragaz. In decurs de 8-10 minute (maxim), Prajitura cu Ananas la Tigaie este gata.
Prajitura cu Ananas la Tigaie

[amd-yrecipe-recipe:47]

Se rastoarna pe o farfurie intinsa si dupa ce a racit se presrara cu zahar pudra.

35 Shares

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.