Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Rapida cu Biscuiti si Budinca



Ingrediente :
Biscuiti ,
2 plicuri budinca Dr Oetker(arome diferite),
1.5 l lapte ,
12 linguri zahar,
4 plicuri gelatina fin alb maruntita de la Dr Oetker

Preparare :

La fiecare budinca adaugam 6 linguri zahar (sau mai mult dupa gustul fiecaruia), 750 ml lapte rece (treptat sa nu avem gogoloasi), omogenizam si le punem la fiert pana se ingroase un pic. Separat in doua vase diferite punem cate 2 plicuri gelatina pe care o dizolvam in putina apa rece . Lasam sa stea cateva minute apoi o incalzim usor si o adaugam la budinca fiarta si in prealabil racita .La fel procedam cu restul de budinca ramasa si gelatina.
Intr-o tava , sau forma mai inalta asezam un rand de biscuiti peste care vom turna prima budinca preparata ca in cele descrise mai sus . Dam tava la rece pana se incheaga acest strat apoi asezam peste un alt rand de biscuiti. Turnam si cealalta budinca peste biscuiti si acoperim cu un alt strat de biscuiti . Dam tava la rece pentru cateva ore , pudram cu cacao sau putem glazura cu ciocolata topita si putem servi .
Biscuitii ii vom aseza in aceeasi ordine ca in primul strat pentru a fi mai usor de feliat . Putem folosi si mai multe straturi de budinca daca dorim .

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

  • Ana

    27/01/2011 at 13:22

    ooooooo,ce frumos arata blogul vostru,dragele mele! Cat despre preparate, nu ma uit la praji asta ca mor de pofta si tre’ sa mai tai dulciurile :)) O zi frumoasa, va doresc!

  • mirela

    27/01/2011 at 15:44

    foarte buna,eu fac vara asa ceva ca este racoritoare,,,,mmmm

  • Lia

    27/01/2011 at 19:46

    Cum raman biscuitii?Se inmoaie de la crema,sau nu ?
    Prajitura arata minunat.
    Mi-ati facut pofta.

  • Iulia

    27/01/2011 at 21:36

    Arata tare bine! Cred ca e delicioasa!

  • cirmicica

    28/01/2011 at 04:23

    Arata foarte bine,si presupun ca este si foarte gustoasa,am facut si eu tort de biscuiti dar am pus un singur fel de crema,dar cu doua feluri de crema e si mai bine,mersi pentru reteta si succes mai departe,sa ne incanti si cu alte retete pe care le asteptam cu mult drag…

  • Ari

    06/10/2011 at 15:06

    f tare ideea

  • Leila

    06/10/2011 at 18:15

    Ari, multumim ! In criza de timp ne adaptam cu ce putem 🙂

  • Anonymous

    10/01/2012 at 13:23

    Mie mi se ridica biscuitii cand torn prima budinca:(( Trebuie sa astept sa se intareasca si apoi sa o rastorn? Sunt mai nepriceputa…

  • Leila

    10/01/2012 at 21:29

    Intai asezi biscuiti frumos unul langa altul sa nu fie inghesuiti dupa care torni peste ei prima budinca.Asezi apoi urmatorul rand de biscuiti ,peste primul strat de budinca (ai grija sa ii pui in ordinea in care ai aranjat primul rand de biscuiti)si lasi putin la rece circa 10 minute dupa care torni urmatorul strat de budinca. …

  • Anonymous

    21/01/2012 at 13:57

    de ce atat de mult lapte la budinca?cand aceasta se face cu 500 ml..E o eroare sau asa trebuie preparata pt aceasta reteta?

  • Leila

    21/01/2012 at 18:58

    Anonim , nu este nici o eroare in reteta . La 1 plic pui 750 ml lapte si adaugi 1 plic gelatina .El se va inchega . Poti sa folosesti si doar 500 ml lapte dar cantitativ va iesi mai putin . In acest caz nu mai folosesti gelatina .

  • mikaelacorina

    25/01/2012 at 18:04

    1 plic de gelatina la 750 ml lapte ? Nu inteleg,cantitatea intreaga de lichid este 1,5 l ,iar gelatina inteleg ca 4 plicuri.Atunci inteleg ca 2 plicuri gelatina revin la 750 ml lapte.Te rog frumos,explica-mi!

  • Leila

    26/01/2012 at 00:17

    Mikaelacorina , ai dreptate . In graba am scris 1 plic dar e de fapt 2 plicuri la 750 ml lapte . Mii de scuze ! Ingredientele sunt bine date , eu am fost cea care am tastat gresit .

  • geanina

    30/01/2012 at 15:24

    foarte interesanta reteta si foarte usor de facut doar ca am o intrebare care a mai pus-o cineva sus dar nu sa raspuns la ea biscuiti raman tari sau se inmoaie?

  • Leila

    30/01/2012 at 23:36

    Geanina, biscuitii se inmoaie exact cat trebuie . Nu raman crocanti daca asta doresti sa afli . O seara placuta .

  • geanina

    03/02/2012 at 14:17

    multumesc frumos Leila pt raspuns astazi o sa fac si eu reteta o zi buna si tie

  • Anonymous

    03/02/2012 at 16:33

    cred ca e super delicioasa…am sa o incerc chiar azi!!:)saru’mana:)

  • Leila

    03/02/2012 at 23:33

    Sa va fie de bine Geanina ! Anonim , sa ai spor !

  • Mihaela Radulescu

    12/02/2012 at 23:26

    Este o prajitura grozav de buna ,eu ii adaug si ceva nuca .
    Imi lasa gura apa.
    Succes in tot ceea ce faci!

    • Leila

      13/02/2012 at 09:02

      Uite o idee buna si pentru mine 🙂 Am sa adaug nuca de cocos caci ai mei se impaca mai bine cu aceasta varianta . Multumesc, Mihaela !

  • Anonymous

    27/02/2012 at 14:44

    buna,acum am terminat si eu aceasta minunata prajitura,este foarte buna si usor de facut.Iti multumesc pentru reteta si sa sti ca te admir foarte mult.Pupici..VALI

    • Leila

      28/02/2012 at 16:34

      Vali, sa va fie de bine ! Cea mai mare multumire a noastra este cand voi sunteti multumiti si va putem fi de ajutor cu cate o reteta . O zi minunata sa ai !
      Iti multumesc ca te-ai semnat . Pupice :*

  • Claudia

    02/07/2012 at 23:18

    Aveti idee de ce biscuitii mei au plutit cand am pus primul strat de budinca si nu au vrut nici in ruptul capului sa stea pe fundul tavii? Ce-am gresit?

    • Lory

      03/07/2012 at 00:03

      Ai turnat de odata budinca? astfel incat sa ridice stratul de biscuiti? Trebuia pusa usor cu lingura astfel incat sa nu se miste biscuiti…sau poate a fost prea lichida?…sincer nu imi pot inchipui de ce sa intamplat asa 🙁

    • Claudia

      03/07/2012 at 09:33

      Am turnat toata odata si a fost si putin cam lichida..deci am gasit „buba”. Data viitoare o sa fiu mai atenta. Multumesc de raspuns.

    • Lory

      03/07/2012 at 13:42

      Cu multa placere Claudia !! sper ca data viitoare sa-ti reuseasca …se poate intampla oricui..nu dispera :*

  • Ana

    04/08/2012 at 20:47

    ce fel de gelatina ai folosit? pt crema(fina maruntita, alba)sau pt ornat(tort gelee)?

    • Leila

      05/08/2012 at 23:21

      Cum nu am folosit pentru ornat normal ca nu am scris tort gelee . Mi s-a parut normal sa scriu gelatina de la dr Oetker pe care am si folosit-o (cea fina maruntita ) 🙂

    • Ana

      15/08/2012 at 20:30

      ok, ms pt raspuns, scuze ca te-am suparat!

    • Leila

      16/08/2012 at 16:28

      Nu sunt suparata sau nu am raspuns ca fiind suparata , Ana 🙂 Mie imi pare normal sa scriu doar gelatina 🙂 desi nu pentru toata lumea ce mi se pare mie un lucru evident e la fel 🙂 . Asa ca eu sunt cea care trebuie sa isi ceara scuze caci am omis sa scriu exact … O zi superba sa ai ,Ana ! 🙂

  • dia_diana58

    05/08/2012 at 09:03

    Simplu , usor si f bun ! Eu evit budincile din comert si le fac eu (mai nou) si mai adaug si niste fructe de sezon (nectarine) si iese , mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm .
    Ms fetele ptr retetele voastre minunate .
    Duminica frumoasa !

  • Gheorghe Dediu

    25/06/2013 at 08:36

    biscuitii nu raman tari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *