Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada de Biscuiti cu Mascaporne

Rulada de Biscuiti cu MascaporneRulada de Biscuiti cu Mascaporne
Cel mai simplu dulce dupa mine este aceasta Rulada de Biscuiti cu Mascaporne. Se pregateste rapid si este varianta mai bogata a clasicului Salam de Biscuiti. Salamul de biscuiti umplut cu crema fina de mascarpone cu nuca de cocos si piersici ii confera acestei rulade o textura si un gust aparte.
Sa vedem in cele ce urmeaza ce am folosit la prepararea ruladei.

Ingrediente Rulada de Biscuiti cu Mascaporne

250 g biscuiti petit beure sau la vrac
100 g nuca macinata
150 g zahar praf
2 linguri cacao
50 ml rom sau 1 fiola esenta rom
100 ml lapte
50 g unt

Ingrediente crema mascarpone

250 g mascarpone
4-5 jumatati piersici din Compot de Piersici-Sun Food
3-4 linguri zahar praf
1 plic zahar vanilat
3-4 linguri nuca de cocos

Preparare Rulada de Biscuiti cu Mascaporne

Biscuitii se zdrobesc cat mai marunt. Punem laptele la fiert in care adaugam zaharul, untul si il fierbem pana untul si zaharul se topeste. Biscuitii bine zdrobiti sau macinati se amesteca cu nuca macinata, cacaua, esenta de rom sau romul si la acestea adaugam laptele in care am pus ingredientele enumerate. Se amesteca pana obtinem o compozitie ce se poate intinde usor.

Rulada de Biscuiti cu Mascaporne

Mascarponele se amesteca cu zaharul praf, vanilia cu mixerul cateva secunde dupa care adaugam nuca de cocos, sa obtinem o crema mai consistenta care sa se poate indinde usor peste compozitia de biscuiti.

Rulada de Biscuiti cu Mascaporne

Compozitia de biscuiti se intinde pe folia alimentara, peste punem crema de mascarpone si deasupra punem bucatele de piersici taiate cubulete. Cu ajutorul foliei sucim compozitia sub forma de rulada, strangem bine capetele foliei si dam la frigider pentru cateva ore.

Rulada de Biscuiti cu MascaporneSe poate face o rulada sau doua mai mici, in functie de preferintele fiecaruia.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.