Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salam de biscuiti

Salam de biscuitiSalam de biscuiti

Un dulce mai simplu decat acest Salam de biscuiti nu cred ca exista… . Inca din copilarie am adorat acest dulce ce se prepara atat de repede, nici nu stiu cum am omis pana acum sa scriu reteta pe care o folosesc de ani de zile la prepararea Salamului de biscuiti .

Jumatate din cantitate am pregatit-o cu zahar si jumatate am pregatit-o cu Green sugar- dulce natural de la Laboratoarele Remedia de care sunt foarte incantata. Va invitam sa rasfoiti si alte retete in care am folosit acest indulcitor – Retete Green Sugar.

Va recomandam sa incercati si Cuburile din Biscuiti, sau o alta prajitura delicioasa ar fi Cuburi de Biscuiti cu Mascorpone.

Ingrediente Salam de biscuiti

920 g biscuiti Petit Beure
5 linguri cacao
250 g unt ( sau margarina Rama cub)
500 ml lapte
6 linguri Green Sugar – dulce natural (pentru cei care nu au probleme cu glicemia pot folosi 10 linguri zahar, mai mult sau mai putin)
1 buc. esenta de Rom
100-150 g rahat
nuca de cocos

ingrediente salam biscuiti

Preparare Salam de biscuiti

Biscuitii se pun intr-o punga rezistenta si se zdrobesc lovindu-i cu sucitorul (facaletul) in asa fel incat sa ramana si bucatele mai mari de bicuiti. Laptele se incalzeste si adaugam untul (sau margarina) sa se topeasca. Adaugam acum si indulcitorul Green Sugar (sau zaharul, in functie de ce folositi, eu am facut jumatate de cantitate cu zahar, jumatate cu indulcitor) si lasam sa se topeasca zaharul, (indulcitorul).

Peste biscuiti punem cacao, turnam laptele cu untul si indulcitorul(sau zaharul). Adaugam o sticluta cu esenta de rom si amestecam totul pana obtinem o compozitie ce se leaga bine. Portionam compozitia pe folie alimentara, rulam si dam la rece pentru cateva ore dupa care se poate servi.
La jumatate din compozitie am pus rahat taiat bucatele si ruladele obtinute le-am dat prin nuca de cocos.

Salam de biscuitiPofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...