Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata cu branza calcica si caise

salata cu branza calcica si caiseSalata cu branza calcica si caise.
Pe o asa vreme caniculara nu prea iti mai vine sa te apropii de cuptor sau aragaz. Dar fiindca pofta de ceva dulce, bun, sanatos si rapid nu ne da pace, incercam sa gasim varianta cea mai buna pentru toata lumea.
Provocare venita din partea Delaco Junior de a testa micile igluuri din branza alba calcica, m-a dus cu gandul imediat la o salata fresh ca si salata caprese dar in varianta dulce cu felii de caise proaspete si felii de branzica, asezonate cu un sos de miere, lamaie si cateva picaturi de crema de otet balsamic si presarata cu frunze proaspete de menta si migdale maruntite.
Daca v-am facut pofta, recomand sa o incercati, e delicioasa si se face in cateva minute !!
Sun sigura ca cei mici nu ar refuza-o, eu am savurat-o cu mare placere !!
salata cu branza calcica si caise

Salata cu branza calcica si caise- Ingrediente

branza alba calcica-Delaco– un pachet-216 g
4-5 caise mari
o lingura de miere
o lingura zeama de lamaie
o lingurita crema de otet balsamic(optional)
cateva migdale maruntite sau fulgi de migdale
frunze de menta
salata cu branza calcica si caise

Salata cu branza calcica si caise-Mod de preparare

Se aleg caise mari si tari la atingere. Se spala , se usuca cu un prosop de hartie si se taie in felii rotunde.
Branza calcica se scoate din ambalaj, se tamponeaza cu un prosop de hartie pentru a indeparta zerul de pe ea si se feliaza in bucati rotunde.
salata cu branza calcica si caise
Se aseaza pe un platou alternativ feliile de branza si caise, se stropesc din belsug cu sosul de miere si lamaie, se pun si cateva picaturi de crema de otet balsamic iar la final se presara deasupra migdale maruntite  sau fulgi de migdale si frunzulite de menta proaspete.
Se consuma imediat cu mare pofta!!

salata cu branza calcica si caise

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.