Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Parfe cu cirese

parfe cu cireseParfe cu cirese
E vara, e cald si nu prea ne mai dorim sa stam in bucatarie sa pregatim deserturi  sofisticate cu multe creme, blaturi…
Acum e de preferat sa pregatim deserturile rapide, fara coacere dar in special inghetate cu fructe de sezon.
Cei ce sunt in criza de timp sau chiar nu doresc sa intre in bucatarie isi pot satisface pofta de inghetata din multitudinea de sortimente oferite de Selgros.
Totusi  daca va hotarati sa pregatiti in casa inghetata preferata , la Selgros gasiti  ingrediente de calitate inclusiv ustensilele necesare pentru preparare.
Astazi va aduc in atentie un delicios Parfe cu cirese!!
Parfeul este un desert de sezon, mai exact o inghetata cremoasa si densa fara ace de gheata ce se serveste taiat in felii.
Pentru pregatirea lui nu este nevoie sa folositi masina de inghetata.
Parfeul se monteaza intr-o tava dreptunghiulara, de preferat din silicon ca sa poata fi scos mai usor, poate fi glasat in ciocolata sau nu si se consuma alaturi de sosuri de fructe sau ciocolata.
Daca v-am facut pofta puteti incerca reteta mea !!
Pentru reusita ei trebuie neaparat sa folositi ingredient proaspete si de calitate !!
parfe cu cirese

Parfait cu cirese-Ingrediente

125 g mascarpone
300 ml frisca lichida
2 galbenusuri
100 g zahar tos
70 g zahar pudra
250 g cirese fara samburi
3 crengute de menta

Glazura de ciocolata
100 g ciocolata neagra
80 ml frisca lichida

parfe cu cirese

Parfe cu cirese-Mod de preparare

Ciresele spalate si curatate de samburi se soteaza  impreuna cu crengutele de menta si 50 g zahar  pana se inmoaie putin si sosul incepe sa se lege. Se lasa sa se raceasca inainte de a-l  folosi.
Cele doua galbenusuri se amesteca bine cu 50 g zahar tos si se fierb pe baie de apa amestecand continuu pana  se albesc si se ingroasa putin.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga crema de ou racita si frisca batuta spuma.
Se omogenizeaza si se toarna intr-o forma de chec din silicon, in straturi alternative cu sosul de cirese.
parfe cu cireseSe  acopera cu o folie alimentara si se tine in congelator de pe o zi pe alta.
Ciocolata pentru glazura se topeste pe baie de apa impreuna cu frisca lichida si se lasa sa se racoreasca apoi se toarna peste parfeul bine inghetat dupa ce a fost scos din forma si asezat pe un platou.
Se introduce din nou in congelator si se pastreaza acolo pana in momentul servirii.
Se portioneaza cu un cutit incalzit si se consuma impreuna cu sos de cirese.parfe cu cirese

 

Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram