Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sorbet de Caise

Sorbet de caiseAcest Sorbet de caise este un desert racoros ce se prepara foarte usor, cu ingrediente putine.

De aceasta data in locul zaharului am folosit Green sugar- dulce natural cu zero calorii si indice glicemic de la Laboratoarele Remedia pentru a indulci sorbetul.

Sunt foarte multumita de Green sugar, fata de alte produse de indulcire acesta nu are gustul amarui al indulcitorilor clasici si se gaseste si sub forma de pudra cristalizata putandu-se  folosi nu doar la prepararea deserturilor reci ci si la prajituri. 

In curand Laboratoarele Remedia vor scoate pe piata si un produs ce se va putea folosi la dulceturi, compoturi, gemuri. Green sugar – dulce natural are mare putere de indulcire recomandat persoanelor cu diabet, cu fenilcetonurie . Se poate prelucra termic, nu fermenteaza si nu precipita.

Va recomand sa incercati si Sorbetul de Piersici, sau Sorbetul de Visine.

Ingrediente Sorbet de Caise

400 g caise
4 linguri Lichior Amaretto(sau whisky, lichior de caise, metaxa)
3-4 linguri Green Sugar –dulce natural (eu am folosit doar 3 linguri)
sucul proaspat stors de la o jumatate de lamaie mai mica
1 fiola esenta vanilie
1 praf de sare

Preparare Sorbet de Caise

Caisele se spala se indeparteaza samburii si se pun intr-o punga la congelator unde se vor lasa 24 de ore ( pe perioada verii mereu am fructe de sezon puse la congelat sa pot prepara rapid sorbet daca avem pofta ).

A doua zi scoatem fructele le punem in robotul de bucatarie asa congelate, punem peste 3-4 linguri Green sugar, 4 linguri lichior sau alte variante enumerate mai sus, dar puteti folosi si alte variante (limoncello,…), zeama de la o jumatate de lamaie mica, esenta de vanilie si 1 praf de sare.

Pornim robotul si in cateva minute obtinem sorbetul.
Se poate servi imediat sau se poate lasa la congelator pana la servire.

sorbet-caise-green-sugar Spor sa aveti la gatit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram