Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sufleu cu Gris- Daratalbanfott Tojassargaval








Ingrediente:

1.5 l lapte
120 gr zahar
150 gr gris( vezi sa nu fie din ala fin )
10 oua
coaja de la o jumatate de lamaie(razuita)
un praf de sare
unt (rama)

Preparare:

Pui laptele la fiert cu zaharul ,cand da in clocot pui grisul in ploaie . Fierbi laptele cu grisul pana se ingroase , il iei apoi de pe foc si adaugi galbenusurile de ou , coaja de lamaie ,un praf de sare si albusul batut spuma .Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o turnam intr-o forma bine unsa cu unt(sau rama) . Cuptorul il incalzim in prealabil. Dam forma la cuptor si la foc mic coacem aproximativ 1 ora. Cand a crescut frumos sufleul si este frumos rumenit il rasturnam intr-o farfurie intinsa si il stropim cu zeama de compot , topinguri diferite , ciocolata , etc…… .

Pofta Buna !!!!

1 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.