Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Terina de capsuni


INGREDIENTE:
400 gr iaurt natural Nutriday,
200 gr smantana 20%grasime,
150-200 gr zahar(dupa gust),
un plic si o lgt gelatina,
un plic zahar vanilat bourbon,
sau
esenta de vanilie la fiola,
800 gr capsuni,
300 gr zahar,
2 plicuri gelatina,
un varf lingurita sare de lamaie,
MOD DE PREPARARE:
Pasta de capsuni:
Capsunii spalati bine si curatati de codite se mixeaza bine cu ajutorul robotului sau a blenderului.Pasta obtinuta se trece prin sita ca sa indepartam semintele dupa care se pune la fiert impreuna cu zaharul si sarea de lamaie si cam 150 ml apa.Dupa ce a dat in 2 -3 clocote se da deoparte si se adauga gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece.Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet.Se lasa la temperat apoi se pune in forme pana la jumatate si se da la rece pentru 2 ore .Alegerea formelor se face in functie de preferinta fiecaruia.Se poate turna in forme individuale sau in forma mare gen tavita de chec.
Crema alba:
Iaurtul se amesteca bine cu smantana ,zaharul si zaharul vanilat se adauga gelatina care am hidratat-o in50 ml apa rece dupa care am dizolvat-o pe baie de apa fara sa dea in fiert.Compozitia obtinuta se rastoarna cu grija peste pasta de capsuni care intre timp s-a inchegat si se da la rece de pe o zi pe alta .
Se rastoarna pe farfurie si se serveste cu sirop de capsuni.
Pofta buna!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page