Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Terina de capsuni


INGREDIENTE:

400 gr iaurt natural Nutriday,
200 gr smantana 20%grasime,
150-200 gr zahar(dupa gust),
un plic si o lgt gelatina,
un plic zahar vanilat bourbon,
sau
esenta de vanilie la fiola,
800 gr capsuni,
300 gr zahar,
2 plicuri gelatina,
un varf lingurita sare de lamaie,
MOD DE PREPARARE:
Pasta de capsuni:
Capsunii spalati bine si curatati de codite se mixeaza bine cu ajutorul robotului sau a blenderului.Pasta obtinuta se trece prin sita ca sa indepartam semintele dupa care se pune la fiert impreuna cu zaharul si sarea de lamaie si cam 150 ml apa.Dupa ce a dat in 2 -3 clocote se da deoparte si se adauga gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece.Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet.Se lasa la temperat apoi se pune in forme pana la jumatate si se da la rece pentru 2 ore .Alegerea formelor se face in functie de preferinta fiecaruia.Se poate turna in forme individuale sau in forma mare gen tavita de chec.
Crema alba:
Iaurtul se amesteca bine cu smantana ,zaharul si zaharul vanilat se adauga gelatina care am hidratat-o in50 ml apa rece dupa care am dizolvat-o pe baie de apa fara sa dea in fiert.Compozitia obtinuta se rastoarna cu grija peste pasta de capsuni care intre timp s-a inchegat si se da la rece de pe o zi pe alta .
Se rastoarna pe farfurie si se serveste cu sirop de capsuni.
Pofta buna!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *