Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort de Portocale fara Foc

Ingrediente blat :

300 gr biscuiti macinati

150 gr unt topit

2 linguri zahar

lapte cat cuprinde

 

Umplutura :

500 gr branza dulce

400 gr iaurt

100 gr zahar

zeama de la 4 portocale

1 portocala pentru ornat

1 plic gelatina fin maruntita de la Dr Oetker

1 plic tort gelle de la Dr.Oetker

 

Preparare :

Biscuitii macinati ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri zaharsi adaugam atat lapte cat sa obtinem un amestec omogen cenu se faramiteaza. In forma de tort detasabila punem o bucata de folie de aluminiu sau folie alimentara si punem amestecul de biscuiti in strat uniform pe fundul formei de tort.

Cele 4 portocale le stoarcem si punem in zeama plicul de gelatina fin maruntita si lasam sa stea circa 10 minute . In acest timp ne ocupam de umplutura . Branza o amestecam cuiaurtul si cei 100 gr de zahar ( se poate adauga si mai mult zahar in functie de gustul fiecaruia ) cu ajutorul unui mixer. Zeama de portocale o punem la foc si o incalzim usor pana geletina se topeste ,apoi o adaugam la compozitia de branza si iaurt . Mixam compozitia pana se omogenizeaza bine ,dupa care o turnam in forma de tort peste blatul de biscuiti. Dam forma la rece pentrucirca 3 ore (pana se coaguleaza ) dupa care , deasupra ormnam cu bucatele de portocala dupa imaginatia fiecaruia si deasupra turnam gelatina preparata dupa indicatiile de pe plicul cu Tort Gelle de la Dr. Oetker , si lasam inca pentru 1 ora la rece . Dupa ce am terminat si cu ornatul putem felia tortuletul si degusta .

Pofta Buna !!!

1 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.