Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Vibrator- Rezgo Torta






Ingrediente : Stratul 1

6 oua
2 plic zahar vanilat
12 linguri zahar praf
4 linguri cu varf de cacao
100 ml apa
2 plic gelatina fina alb maruntita Dr.Oetker

Stratul 2:

1000 ml smantana 20%
12 linguri zahar praf
2 plic gelatina fina alb maruntita Dr.Oetker
100 ml apa

Stratul 3:

2 plicuri gelatina fructe ( eu am folosit de la Dr Oetker Tort gelle)
500 ml apa (aceasta cantitate e trecuta pe plic)
4 linguri zahar tos

Preparare :

Stratul 1 : Cele 6 oua impreuna cu 12 linguri zahar praf si 2 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 4 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 100 ml apa punem cele 2 plic de gelatina si il incalzim pana acesta se dizolva(atentie sa nu fiarba!) . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de tort(forma mea are diametrul de 23 cm) captusita cu folie (am folosit cea de aluminiu caci alta nu aveam la indemana) si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia,devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2: 1000 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalalte 2 plicuri de gelatina preparate ca la stratul 1. Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta. Deasupra acestui strat putem pune un rand de fructe (de sezon, capsuni, zmeura, kiwi, portocale ,etc.,… )

Stratul 3:Intr-un vas punem 4 linguri zahar la care adaugam cele 2 plicuri de gelatina si adaugam treptat apa . Se pune la foc si se fierbe 1 minut de cand da in clocot. Se lasa un pic la racit si se toarna peste stratul 2(daca il puneti fierbinte peste stratul cu smantana acesta se va topi ,deci atentie!!!!).

Se da la rece pentru cateva ore ,se poate orna cu frisca, sau face un joc de culori la ultimul strat de gelatina adaugand colorant alimentar sau natural la gelatina din ultimul strat (in imaginile de mai sus am aratat doar 2 modele de tort realizate dupa reteta de baza , totul depinde de imaginatia noastra cum o decoram … )

Pofta Buna !

1 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • me and you

    24/03/2011 at 22:19

    mmmmmmmmmmmm…..suuuper arataaaaa!cred ca e tare gustos!…o portie si pt mine,va rog

  • felis

    24/03/2011 at 23:28

    Arata bine ambele torturi!

  • Sidy

    25/03/2011 at 07:47

    Sunteti niste scumpe …..
    Asa o bunatate cine ar putea refuza.
    Si cred ca denumirea…va atrage multe priviri.Hi, hi, hi…
    Pot sa servesc o feliuta ?

  • Adela Zilahi

    25/03/2011 at 09:07

    Delicios! arata foarte yummy!! =p~… pastrati-mi si mie o feliuta doua…:)) o zi frumoasa!

  • Lia

    25/03/2011 at 09:33

    Mai fetelor.
    Eu ii ziceam Tort tremurator,ca vibrator ma duce cu ganadul la altceva.:))))
    No da una peste alta,e yumiiii.

  • Mitinita

    25/03/2011 at 21:22

    Hahaha:))) Cum am vazut vibrator cum am venit repede! Dar am vazut denumirea in ungureste si am stiut ca nu e la ce ma ducea pe mine gandul. Am si eu exact aceleasi forme de prajituri, le folosesc la multe ptr fetitele mele.Super faine rezgo-urile!!!weekend placut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.