Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Porumb fiert in crusta crocanta

Porumb fiert in crusta crocanta

Inca gasim pe piata porumb in lapte asa ca va recomandam sa incercati aceasta reteta, Porumb fiert in crusta crocanta! Daca va este pe plac va recomandam sa va faceti un stoc serios de porumb pentru iarna. Cum se conserva porumbul in lapte veti gasi in postul Cum se fierbe si cum se conserva porumbul in lapte!

Retete cu porumb gasiti in imaginile de mai jos! Clic pe titlu din imagini pentru retete!


Zilele ce urmeaza pregatesc si eu o serie de pachete cu porumb ca sa avem la iarna stocul facut. Astfel pregatit porumbul se fierbe rapid si gustul este identic cu cel al porumbului proaspat cules si fiert. Si unde mai pui ca poti pregati si acest deliciu in crusta crocanta!

Porumb fiert in crusta crocanta – Ingrediente

1 cana cu faina de porumb
1 cana faina alba
1/4 cana amidon
1 pachet praf de copt
1/4 lingurita sare
2 oua
1 cana si jumatate iaurt
1 lingura ulei
1 lingura miere
10 frigarui de lemn
ulei pentru prajit
cana folosita ca masura este una de 300 ml
Aluatul rezultat este suficient pentru circa 8-10 stiuleti de porumb

Porumb fiert in crusta crocanta

Porumb fiert in crusta crocanta – Preparare

Intr-un vas punem faina de porumb, faina, praful de copt, sarea si se amesteca. In alt vas amestecam ouale, iaurtul, uleiul si mierea de albine. Se amesteca pana totul se combina.

preparare

Cele doua compozitii se amesteca Trebuie sa obtinem un aluat un pic mai gros decat cel de clatite. Porumbul se fierbe ca in reteta Cum se fierbe porumbul in lapte, se scoate si se lasa la racit dupa care se sterge cu prosop de hartie.

pane

Se pot rupe in doua daca stiuletii sunt prea mari. In fiecare bucata de porumb infingem cate o frigaruie de lemn apoi se tavalesc pe toate partile prin amidon alimentar. Se pune uleiul la incins. Aluatul il turnam int-un pahar inalt in care sa incapa stiuletul de porumb.

Cum se fierbe si conserva porumbul in lapte !!!

Se introduce porumbul dat prin amidon in aluatul din pahar pana se acopera bine, se scoate si se lasa putin sa se scurga aluatul dupa care se pune la prajit in uleiul incins pentru 2-3 minute pana devine pe toate partile frumos auriu.

Porumb fiert in crusta crocanta

Se scot pe servete de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. Se repeta la fel cu toate frigaruile de porumb.

Retete cu porumb gasiti mai jos dand clic pe titlurile din imagini!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.