Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bulgari de cartofi umpluti

Bulgari de cartofi umpluti

Acesti bulgari de cartofi umpluti sunt un fel specific bucatariei maghiare cu care sunt atat de obisnuita traind in imediata lor vecinatate. O gramada de retete specifice bucatariei lor le preparam zi de zi in zona in care traiesc. Imbinam de multe ori bucataria romaneasca cu cea maghiara, felurile rezultate fiind deosebite. De data aceasta am respectat intocmai reteta originala, dar am asociat alaturi un vin cu origine pur romaneasca si anume Feteasca Neagra din gama La Cetate cu provenienta de la Crama Oprisor. Atat bulgarii de cartofi, cat si Feteasca Neagra au facut casa buna precum fac ungurii si romanii din aceasta zona.

Necesare :
500 gr cartofi
1 ou

Ingrediente pane :
faina
ou
pesmet

Ingrediente umplutura:
100 gr carne tocata
1 ceapa
1 catel usturoi
2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu)
un praf chimen macinat,un praf oregano
1 lingurita mica boia dulce
sare, piper
50 ml ulei

Preparare :
Cartofii
se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc , se adauga la ei 1 ou crud ,sare, piper dupa gust si se amesteca. Umplutura pentru cartofi o facem in felul urmator .Punem la incins 50 ml ulei si calim in el ceapa si catelul de usturoi taiat marunt. Adaugam apoi carnea macinata , praful de chimen, oregano, boia, 2 linguri de pasta de ardei (sau ardei gras taiat cuburi) ,sare si piper dupa gust. Se pune apa apoi cat sa fie bine acoperit si lasam sa fiarba pana scade zeama si ramane grosul de la sos.

Cum realizam bulgarii de cartofi :
Ungem mana cu putin ulei, luam din cartofii zdrobiti cu lingura, asezam in palma, aplatizam cartofii peste punem 1 lingura din compozitia de carne si deasupra asezam iar un strat de cartofi zdrobiti si modelam un bulgaras. Bulgarii de cartofi astfel obtinuti se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins. Se pot servi ca atare in acest fel cu ketchup, sau cu diferite mancaruri cu sos ca si garnitura.

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Ella

    03/01/2013 at 23:56

    La multi ani!
    reteta este foarte buna.Multumesc.

  • Andreea

    01/10/2015 at 18:58

    Vreau sa va zic ca sunt fenomenale. meu a mancat 5 panmancata acum. Eu am facut un sos la ele din iaurt, o lingura de mustar, 2 catei de usturoi si marar. Sunt bune rau. Sper ca ii mai raman si sotului mar 3 sa guste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *