Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cartofi Noi cu Sos de Branza si Marar

Cartofi Noi cu Sos de Branza si MararCartofi Noi cu Sos de Branza si Marar. Rereta cartofi noi la cuptor cu sos de branza.Cum se fac cartofii noi la cuptor. Retete cu cartofi
Au aparut in piata cartofii noi! Cu siguranta sunt din solar sau din tari straine, da sincer nici nu am intrebat.
Eram bucuroasa ca i-am gasit, fiindca aveam o pofta nebuna de cartofi noi facuti in cuptor cu un sos de branza cremos alaturi.
I-am curatat rapid si iata ce a iesit- o nebunie!!
Combinatia de cartofi cu sosul de branza cremos s-a dovedit a fi una reusita.
Merita sa ii incercati!!

Cartofi Noi cu Sos de Branza si Marar-Ingrediente

1 kg cartofi noi, cat mai mici
piper
sare
boia iute
cimbru uscat
un praf de usturoi
un praf de rozmarin
2-3 linguri de ulei
o capatana de usturoi
Sos de branza
o cutie branza pufoasa cu smantana Delaco
3 linguri de smantana
2 linguri lapte
sare
piper
marar proaspat
3-4 catei de usturoi copti
Cartofi Noi cu Sos de Branza si Marar

Cartofi Noi cu Sos de Branza si Marar-Mod de preparare

Curatam cartofii sub jet de apa cu partea aspra a unui burete nou de spalat vase.
Dupa ce i-am curatat, ii punem la fiert in apa cu sare pentru 10 min maxim din momentul in care apa incepe sa fiarba.
Cand cartofii sunt patrunsi pe jumatate, ii scurgem de apa si ii asezam intr-un castron .
Ii stropim cu ulei, si agitam usor vasul astfel incat uleiul sa imbrace toti cartofii.
Separat amestecam toate condimentele, si le turnam peste cartofi astfel incat sa ii condimenteze uniform .
Tapetam o tava cu hartie de copt, rasturnam cartofii in ea, punem si capatana de usturoi taiata pe din doua cu partea taiata in jos si introducem la cuptor.
cartofi-noi-la-cuptor-cu-branza-delaco
Din cand in cand scuturam tava, astfel incat cartofii sa se rumeneasca pe toate partile.
Cand sunt aproape gata, luam din tava una din jumatatile de usturoi, scoatem usuroiul copt si il pasam pana devine o pasta.
Adaugam peste el, crema de branza pufoasa, smantana, piperul, mararul tocat marunt, sare dupa gust si un pic de lapte daca sosul de branza este prea gros.
Scoatem cartofii si cat sunt inca fierbinti turnam sosul de branza peste ei si ii servim cu mare pofta!!

Cartofi Noi cu Sos de Branza si Marar

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...