Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui in stil grecesc

Pui in stil grecesc

Acest Pui in stil grecesc este un fel usor si rapid de preparat perfect pentru zilele calde cand nu ne place sa stam mult langa aragaz. Pe cat de usor se prepara pe atat este de bun. Se poate prepara atat vara cat si iarna. Ingredientele necesare sunt la indemana oricui in orice anotimp. Alte retete interesante gasiti in sectiunea Retete Mancaruri.

Pui in stil grecesc

Pui in stil grecesc – Ingrediente

1 conopida mica
1 ceapa de marime medie taiata marunt
4 catei de usturoi taiati marunti
1 morcov mare taiat cubulete
1 tulpina telina taiata
1/2 lingurita scortisoara macinata
2 lingurite oregano uscat
400 g Rosii cuburi-Sun Food
400 g naut-Sun Food
100 g masline kalamata

pregatire

patrunjel verde taiat marunt
ulei de masline
sare, piper macinat
1 piept de pui dezosat
supa de carne sau legume ( daca nu avem folosim apa)

ingrediente

Pui in stil grecesc – Preparare

Conopida se taie in rozete cat mai mici. Pieptul de pui se taie cubulete de marime potrivita. Nautul se pune la scurs.
Se pune intr-o tigaie uleiul la incins si prajim bucatile de piept de pui pana capata o culoare frumoasa, aurie.

prajire

Se scot bucatile de carne deoparte si pe uleiul ramas in tigaie calim ceapa taiata, cubuletele de morcovi si tulpina de telina taiata. Se trag la tigaie pana morcovul se inmoaie putin.

calire

Adaugam rozetele de conopida si condimentam cu sare, piper si scortisoara.

conopida

Se amesteca si se adauga nautul din conserva bine scurs si rosiile cuburi din conserva. Se amesteca si se acopera tigaia cu un capac lasand sa fiarba 1-2 minute.

naut-rosii

Ulterior adaugam putina supa de carne sau legume ( sau apa daca nu avem supa la indemana) si maslinele kalamata. Se presara cu oregano.

masline kalamata

Se acopera din nou tigaia cu capacul si lasam sa fiarba pana conopida este facuta. Daca este nevoie se mai adauga putina apa pana aceasta este fiarta. La final se obtine un sos mai consistent peste care adaugam bucatile de carne si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele.

carne

La final se presara cu patrunjel verde taiat marunt si cui ii place poate sa presare branza feta pe fiecare portie.

Pui in stil grecesc

Se serveste alaturi de orez fiert presarat cu patrunjel verde.

Pui in stil grecesc

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!  

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram