Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Branzoaice trandafir

Branzoaice trandafir
Ingrediente

Aluat

500 gr faina 000
3 oua
100 gr zahar
25 gr drojdie
½ lgt sare
50 ml ulei
250- 300 ml lapte (in functie de tipul fainii)
razatura de lamaie
un ou pentru uns

Umplutura

600 gr branza
2 oua (eu am folosit de curca)
200 gr de zahar (sau dupa gust)
zahar vanilat bourbon
razatura de lamaie
sare

Branzoaice trandafir- Mod de preparare
Din 100 gr de faina ,drojdia dizolvata cu zaharul si putin lapte cald facem o maia pe care o lasam la crescut.Dupa ce a crescut adaugam restul de faina,oale batute cu zaharul si razatura de lamaie.Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin .Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului.Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura de branza astfel :branza se amesteca bine cu zaharul,ouale,zaharul vanilat ,razatura de lamaie si sarea.Daca cumva consistenta umpluturii este prea moale se poate adauga 1-2 lg de gris sau pesmet.
Aluatul crescut se imparte in mici bucati potrivite care se intind in cercuri cu diametrul de aproximativ 10 centimetri.Se cresteaza ca in imaginile de mai jos ,se pune umplutura in mijloc si incep sa se adune fiecare petala formand trandafirasul.Se pun fiecare la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se ung cu ou si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. Daca doriti le puteti pudra cu zahar pudra vanilat.

Lili multumesc mult pentru metoda de impachetare a acestor branzoaice.

 

471 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.