Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornuri bicolore

cornuri bicolore
Cornuri bicolore-Cornuri in doua culori .Cum se pregatesc cornurile bicolore. Cornuri bicolore cu rahat. Cele mai bune cornuri bicolore. Cornuri pufoase din aluat dospit

Cornuri bicolore-Ingrediente

Aluat
1kg faina
300ml lapte
50g drojdie
150g zahar
3 oua
200ml ulei
1 pac praf de copt
1 lg cacao
400gr rahat
sare

Sirop
150g zahar
150ml apa
coaja de lamaie

Cornuri bicolore-Mod de preparare

Din lapte, drojdie, 50gr zahar si 4 lg de faina am facut o maia pe care am lasat-o la crescut.
Dupa ce maiaua a crescut, adaugam ouale batute cu restul de zahar si sare, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Toate ingredientele se framanta pana obtinem un aluat de o consistenta potrivita.
Impartim aluatul in doua, o parte o amestecam cu cacao dizolvata in putin lapte.

Aluaturile obtinute le lasam sa creasca.
Dupa ce au crescut le portionam obtinand cate 8 portii din fiecare .


Se mai lasa sa creasca 5-10 min si fiecare bila se intinde in forma de cerc care se taie in 4.
Suprapunem partile cu cacao peste cele albe, trecem cu sucitorul ca sa le fixam apoi asezam bucatile de rahat si rulam.


Le mai lasam sa creasca 15 min apoi le coacem la foc potrivit.
cornuri bicolore
Dupa ce le scoatem, le insiropam in siropul rece pe care l-am obtinut prin fierberea zaharului cu apa.
Sunt foarte pufoase si se mentin moi chiar si a doua zi.


Pofta buna!!\

32 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.