Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cannelloni cu carne de pui si ciuperci

canelloni-cu-pui-si-ciuperci

Desi imi plac mult pastele gatite in fel si chip, pana acum nu am gatit Cannelloni cu carne de pui si ciuperci si rau am facut !!
M-am tot uitat dupa o reteta dar pana la urma am facut-o cum am crezut eu mai bine, dupa gustul meu.
Asa ca dragilor nu ridicati piatra daca vi se pare ceva in neregula 🙂
Va pot spune doar ca au iesit grozave, asa ca m-am gandit sa va impartasesc si voua reteta.

Cannelloni cu carne de pui si ciuperci-Ingrediente

14 tuburi cannelloni
350 g carne tocata din pulpa de pui
350 g ciuperci proaspete
1 ceapa de apa
2 catei de usturoi
o cana de rosii tocate din conserva
1/2 legatura de patrunjel
un polonic de sos bechamel
sare
piper
1-3 linguri ulei

Sos bechamel
80 g unt
4 linguri cu faina
1 l lapte
nucsoara
sare
piper

2-3 lingurisos de rosii cu ardei capia

100 g cascaval ras

canelloni-cu-pui-si-ciuperci-1

Cannelloni cu carne de pui si ciuperci-Mod de preparare

Intai pregatim sosul bechamel.
Intr-o cratita incapatoare topim untul, adaugam faina si amestecam rapid pana se incorporeaza bine.
Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu cu un tel ca sa nu faca cocoloase.
la final sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai subtiri.
Se condimenteaza cu sare si nucsoara.

Ceapa tocata si usturoiul se calesc pret de cateva minute in ulei, pana ce ceapa se inmoaie.
Se adauga ciupercile tocate si se caleste in continuare.
Adaugam carnea tocata din pulpe de pui si se soteaza pana ce carnea se patrunde.
Punem apoi rosiile tocate din conserva, condimentam cu sare si piper si fierbem pana ce sosul scade.
Dam deoparte si adaugam cam un polonic din sosul bechamel pentru a lega mai bine compozitia si patrunjelul tocat fin .

canelloni-cu-pui-si-ciuperci-2

Cum se monteaza in forma Cannelloni cu carne de pui si ciuperci

Dupa ce compozitia s-a racorit, punem un strat de sos bechamel in forma de graten si incepem sa umplem tuburile de cannelloni cu ajutorul unei lingurite.
Asezam tuburile umplute peste stratul de sos, turnam deasupra restul de sos bechamel, 2-3 linguri din sosul de rosii si radem cascaval din abundenta.
Dam forma la cuptor cam 20 -25 min pana ce se gratineaza frumos.
Se servesc calde !!
Ne puteti urmari si pe Instagram , iar daca gatiti reteta puteti sa folositi #bucatareselevesele , sa vedem si noi . Sa aveti spor si pofta !!

Comentarii recente

  • Coca Dosky

    26/11/2013 at 13:09

    Wooow,copiii mei adoră canelloni , iar sâmbăta aveam in plan sa pregătesc. O sa încerc reteta ta si o sa-ti spun cum au ieșit . Apropos, asta-i primul meu comentariu, dar am încercat multe dintre retetele prezentate de voi, si chiar mi-au reușit , drept pentru care ,eu si ai mei, (care sunt mari gurmanzi), va multumim !

    • LoredanaCarp

      26/11/2013 at 13:15

      Coca te astept cu impresii !! Ne bucuram ca ai incercat din retetele noastre si ca au fost pe plac familiei tale 🙂 Multumim si noi !!

      Zi frumoasa!!

  • Valentina Strauß

    01/11/2019 at 14:40

    pe Facebook vin bucataresele vesele cu retete de-ti lasa gura apa. Vad ca nici aici nu am loc de ele: Cu asa reteta, cred ca pot cuceri pe toti barbatii. Vor sta toti la rand, ar eu voi avea de unde sa aleg… 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram