Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosiiPaste cu sos de rosii

Mai zilele trecute am primit de la Maggi doua produse de incercat: Maggi Ideea Zilei – Penne Arrabbiata, si Bors cu gust de legume care de altfel il folosesc frecvent pentru a acrii ciorbele deoarece nu am la indemana bors de putina. Daca tot au fost trimise am zis hai sa incerc sa vad ce gust are are aceasta baza pentru Penne Arrabbiata. Initial am incercat varianta propusa de ei, dar la a doua tura am mai adaugat eu unele ingrediente si am modificat putin sa fie aproape de gustul nostru. Nu ma dau in vant sa gatesc mancaruri de la plic, dar in unele situatii si acestea iti pot fi de folos… .

Ingrediente Paste cu sos de rosii :

400 g paste tip scoici
1 cutie cu rosii taiate in bulion de la SunFood
1 ceapa
4 catei usturoi
3-4 linguri ulei masline
300 ml apa rece
1 plic cu Maggi Ideea Zilei – Penne Arrabbiata
piper proaspat macinat
1 lingurita busuioc uscat (1 lingura cu busuioc proaspat taiat marunt)

Preparare Paste cu sos de rosii :

Se fierb pastele in apa cu sare.
Ceapa curatata se taie marunt la fel si cateii de usturoi. Uleiul se incinge si ceapa impreuna cu usturoiul se caleste. Adaugam rosiile taiate in bulion si lasam sa se intrepatrunda aromele timp de 5 minute. Amestecam continutul plicului Maggi Ideea Zilei – Penne Arrabbiata cu 300 ml apa rece dupa care turnam peste ceapa si rosii. Fierbem 10 minute la foc mic, iar la final adaugam busuiocul uscat(daca folosim busuioc proaspat il recomand sa il presarati peste paste dupa ce le-ati amestecat cu sosul). Adaugam sare dupa gust daca mai este nevoie (eu am adaugat) si turnam sosul astfel obtinut peste pastele fierte. Se amesteca si se presara cu piper proaspat macinat.

paste cu sos de rosiiPofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *