Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Spaghetti cu sos Bolognese

Spaghetti cu sos BologneseSpaghetti cu sos bolognese, o reteta traditionala de paste ce poate fi gatita in mai multe variante dupa gustul fiecaruia. Poate va intereseaza si varianta de Post, Spaghete cu Sos Bolognese de post.
Vi le recomand!!

Spaghetti cu sos Bolognese-Ingrediente

Pentru 4 portii
400 g amestec de carne tocata (vita si porc)
1 ceapa
1 catel usturoi
75 g bacon afumat
o conserva  rosii in bulion (400g) de la Sun Food
1 morcov
1 tija de telina
2 linguri ulei de masline
1oo ml vin rosu
100 ml lapte
sare
piper
oregano
1 lg zahar
400 g spaghete
50 g parmezan

Spaghetti cu sos Bolognese

Spaghetti cu sos Bolognese-Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Baconul afumat se taie in cubulete mici.
Morcovul si tija de telina se curata si se taie in cubulete.
Se prajeste baconul afumat in doua linguri de ulei de masline .
Se adauga legumele, apoi carnea tocata si se prajeste amestecand continuu.
Se toarna vinul, se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe la foc potrivit pana ce tot lichidul se evapora.
Se amesteca oreganul cu rosiile in bulion tocate marunt, zaharul si 200 ml apa sau supa de carne.
Se rastoarna peste carne si se fierbe cam 20-25 min amestecand continuu.
Spre sfarsitul timpului de fierbere se adauga laptele si fulgi de ardei iute daca doriti sa fie mai picant.
Spaghetele se fierb al dente in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se varsa apa si se lasa la scurs.
Se aseaza pe farfurii, se acopera cu sos, se presara parmezanul si se decoreaza cu frunzulite proaspete de busuioc.

Spaghetti cu sos Bolognese

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram