Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Negresa de post

negresa de postNegresa de post, reteta de prajituri.Cum se face prajitura negresa de post.Reteta rapida de prajitura de post.Negresa de post cu nuci si gem de prune. 
Aceasta prajitura am mancat-o prima data cand eram copil si mi s-a parut una dintre cele mai bune prajituri. E o prajitura simpla cu ingrediente de post, economica si la indemana oricui.Va recomand sa o incercati .Cei ce nu consuma margarina, o pot inlocui cu ulei de cocos, sau daca nu o faceti de post puteti sa folositi unt. Glazura mai poate fi inlocuita cu o glazura de ciocolata neagra ce nu contine lapte si atunci ati rezolvat si aceasta. problema.

Negresa de post-Ingrediente

ulei- 1/2 cana
zahar- 1 1/2 cana
gem- 3 linguri
nuci rupte sau macinate -o cana
cacao- 3 linguri
faina -4 cani
sifon sau suc- 2 cani
1 lingura bicarbonat
Pentru glazura
150 g margarina
150 g zahar
50ml apa
3 lg cacao

Negresa de post-Mod de preparare

Ingredientele de mai sus se amesteca intr-un castron formandu-se un aluat curgator. Se tapeteaza o tava(36/34) cu hartie de copt, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. Este coapta atunci cand incercata cu o scobitoare nu ramane nimic pe aceasta. Se da la rece . Intre timp se fierbe glazura pana se ingroasa putin. Blatul racit se portioneasa dupa preferinta se toarna glazura deasupra si se decoreaza dupa bunul plac.

negreasa de post

Pofta Buna !!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...