Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu Bulion

Prajitura cu Bulion sau cum i se mai spune in alte parti Prajitura Saracului desi este foarte simpla este o prajitura foarte buna si in zilele de Post de peste an. Anul acesta de Craciun am pregatit prajitura si se pare ca si de Revelion am comanda asigurata. Va invit si pe voi dragi cititori sa o incercati.

prajitura cu bulion

Ingrediente Prajitura cu Bulion :
15 linguri ulei,
15 linguri zahar,
15 linguri bulion,
1 praf de sare,
faina cat cuprinde,
1 plic praf de copt,
dulceata de prune,

Preparare Prajitura cu Bulion :
Punem intr-un vas uleiul, bulionul, zaharul, praful de copt si sarea . Amestecam apoi adaugam treptat faina cat cuprinde pana obtinem un aluat omogen si elastic. Impartim aluatul rezultat in trei si fiecare parte o intindem pe dosul tavii si o coacem . Le lasam la racit apoi le ungem cu dulceata de prune. Ultima foaie o pudram cu zahar praf sau o glasam cu glazura de ciocolata.

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • Mihaela

    27/11/2011 at 12:55

    Super!!! Exact reteta pe care o stiam šŸ™‚ Ce bine arata!!! Doar ca mama umplea foile alternativ cu gem de caise si gris cu lapte. Acum ca suntem in post as incerca in loc de gris cu lapte, as putea pune budinca facuta cu lapte de soia sau cu suc de fructe

  • Kadia

    27/11/2011 at 13:48

    interesanta, se simte la gust sau este doar pentru culoare šŸ™‚

  • Leila

    27/11/2011 at 21:09

    Mihaela , reteta e preluata de la soacra mea šŸ™‚ care o umple doar cu dulceata , dar trebuie incercata si varianta mamei tale ,cred ca e delicioasa .

  • Leila

    27/11/2011 at 21:10

    Kadia, nu se simte la gust šŸ™‚ bulionul , e mai mult pentru culoare šŸ˜‰

  • Vinyl Banner

    29/11/2011 at 14:16

    I like this blog very much.Thanks for sharing such a valuable information.

  • Leila

    30/11/2011 at 00:07

    With pleasure! Thank you for visiting us!

  • maria ignatmaria ignat

    02/03/2012 at 13:41

    imi plac mult de tot retetele tale de post

  • gabitzaco

    14/05/2012 at 21:59

    ce inseamna ” faina cat cuprinde”? cum trebuie sa arate, sau cata faina aproximativ? cum stii daca ai pus prea mult sau prea putin?

    • Lory

      17/05/2012 at 00:32

      Gabi asa cum scrie si Lia in reteta aluatul sa aiba o consistenta elastica numai buna de intins si sa nu se lipeasca de maini.Nu stiu sa iti spun eu acum ce cantitate fiindca nu am facut aceasta reteta ,iar Lia nu poate sa intre sa-ti raspunda šŸ™

  • Iuliana Sarbu

    10/08/2012 at 12:26

    Eu am facut foile acestea cu bulion dar umplute cu rahat (monocolor sau multicolor) macinat impreuna cu lamaie intreaga , cu tot cu coaja, adica (pentru a-i taia din dulceata) si amestecat cu margarina Rama (Delma). Este minunat de aromata, colorata iar foile cu bulion deosebit de fragede ! Merita incercata !

  • Simona

    21/09/2012 at 14:31

    Prajitura copilariei mele:X

  • Anonymous

    21/09/2012 at 15:34

    buna…chiar sunt fff incantata de dvs si imi place toate retele tau….o fac din toate cind vreau eu…va multumesc…

  • luciana

    27/11/2012 at 21:24

    Oamenii sunt ca vinurile.cu timpul fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. Si..cum tot se apropie urarile, eu va doresc sa deveniti din ce in ce mai bune !

  • luciana

    27/11/2012 at 21:24

    Oamenii sunt ca vinurile.cu timpul fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. Si..cum tot se apropie urarile, eu va doresc sa deveniti din ce in ce mai bune !

  • luciana

    27/11/2012 at 21:24

    Oamenii sunt ca vinurile.cu timpul fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. Si..cum tot se apropie urarile, eu va doresc sa deveniti din ce in ce mai bune !

  • luciana

    27/11/2012 at 21:24

    Oamenii sunt ca vinurile.cu timpul fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. Si..cum tot se apropie urarile, eu va doresc sa deveniti din ce in ce mai bune !

  • rebeca22@yahoo.com

    23/12/2012 at 15:07

    multumi pentru reteta asta sa vada dumnezeu sanatata

  • rebeca22@yahoo.com

    23/12/2012 at 15:32

    guut

  • Silvia Cepreaga

    11/01/2013 at 11:25

    Mi-a amintesc de copilarie,o facea matusa mea ,este foarte buna ,un gust dulce acrisor!am sa o fac si eu !

  • Maria Magdalena

    25/01/2013 at 18:24

    multumesc pentru retete le grozave sava dea domnu multa sanatate are de unde invata tineretul

  • simona alexandra

    22/03/2013 at 16:53

    Prăjitura copilăriei mele! Felicitări!

  • Veramente unica

    31/03/2013 at 11:30

    Multumesc pt minunatele retete…voi incerca si eu aceasta prajitura..

  • Sanda Morar

    23/10/2014 at 19:17

    multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Covrigi Fragezi
Covrigi Fragezi

A sosit si cea doua reteta votata de catre voi ... Covrigi Fragezi. Se potrivesc perfect alaturi de O cana...

Ǝnchide