Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu fructe de vara


Prajitura cu fructe de vara
INGREDIENTE:
5 oua,
3 lg ulei,
4 lg zahar,
5 lg faina,
2 lg apa,
o jumatate lgt cu praf de copt,
400 gr amestec de fructe (prune, piersici, caise, mure, zarzare, nectarine),
2 lg miere,
Servire:
inghetata de piersici si caise ,
ciocolata neagra .



Prajitura cu fructe de vara
Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.Se adauga apa, uleiul si se mixeaza incontinuare. Se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza usor. Se cerne faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie. Compozitia se rastoarna intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit timp de 20 min .Se scoate ,se aseaza fructele dupa imaginatia fiecaruia se unge cu miere incalzita si se mai da la cuptor pentru inca 20 min la foc potrivit pana cand aluatul este copt si fructele rumene.


 

Se serveste cu gratar de ciocolata si un glob de inghetata.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *