Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu zarzare


Pentru ca zarzarele din productie propie sunt pe terminate m-am gandit sa fac o prajitura care in final a ajuns sa fie de doua feluri….o parte cu crema iar cealalta simpla…dupa preferintele fiecaruia
Am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
blat
6 oua,
12 lg zahar,
6 lg faina(cu varf)
1 pac praf de copt
zarzare
Crema
1 plic budinca de vanilie
300ml lapte
5 lg zahar
50gr margarina
Decor
ciocolata
Se bate un blat din ingredientele de mai sus se rastoarna in tava(25/35) tapetata cu hartie si deasupra se pun jumatatile de zarzare trecute prin faina.Se coace la foc mic.Dupa ce s-a racit i se pune un strat de crema (care se face dupa instructiunile de pe plic ale budincii) si se decoreaza cu ciocolata rasa.
Fiindca preferinte au fost multe o parte de prajitura am lasat-o simpla si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat. (dupa cum se vede si in pozele de mai sus)iar la o parte am pus crema .Si una si cealalta sunt delicioase mai ales ca zarzarele sunt un pic acrute.
Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Tort Mozaic

Blat: 6 oua , 6lg zahar, 6lg faina Crema1: 300gr finetti, Crema2: 300ml frisca, 3 lg dulceata de visine, Sirop:...

Închide