Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Ina


Prajitura Ina
Ingrediente
BLAT
9 oua
13 lg zahar
9 lg faina
6 lg nuca de cocos
2 lg cacao
3 lg apa
CREMA
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
300 gr zahar
125 g margarina

SIROP
150gr zahar
150 ml apa
2 lg cacao

GLAZURA
200gr ciocolata
un plic glazura caramel


Prajitura Ina
Mod de preparare
Albusurile se bat cu 9 lg de zahar iar galbenusurile se bat si ele cu restul de zahar si apa.
Se amesteca apoi adaugam nuca de cocos cacao cernuta si faina.
Compozitia se toarna intr-o tava (35/40) tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc moderat.

Crema se face astfel:plicurile de budinca se amesteca cu o parte din zahar si cateva linguri de lapte rece.
Restul de lapte se pune la fiert si cand e aproape de fierbere se adauga budinca dizolvata si se fierbe pana se ingroasa.
Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se spumeaza cu mixerul.
Blatul racit se taie in 2 foi se insiropeaza lejer prima foaie cu siropul fiert si racit,se adauga crema, punem si ultima foaie pe care o insiropam .
Prajitura astfel obtinutra o dam la frigider pentru cateva ore, apoi o glasam in ciocolata si glazura caramel si o portionam dupa cum dorim.

Pofta Buna !!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page