Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura la Metru-Meteres Piskota

Prajitura la metru-Meteres KalacsPrajitura la Metru-Meteres Piskota, este o prajitura veche ce o pregatea mama de fiecare Craciun sau Paste. Era sarbatoare pe atunci sa ai o astfel de prajitura in casa. Budincile se gaseau doar in Ungaria si cum in acele vremuri ale anilor ’80 nu aveai voie sa iesi din tara ne faceam stocul cand mai veneau la piata maghiarii de dincolo si aduceau de vanzare tot felul de produse care la noi nu se gaseau.

Nu stiu daca mai tineti minte cei care locuiesc in vestul tarii mai ales, cat de bune erau acele alune trase in glazura, Dunakavics. Dupa cum spuneam mama facea proviziile cu budinca si margarina(caci unt nu am vazut niciodata sa fi adus de vanzare) de la piata si ne facea aceasta Prajitura la Metru-Meteres Piskota. Ce n-as da sa ma pot intoarce inapoi in timp, sa fiu din nou copil !!!!

Ingrediente blat Prajitura la Metru-Meteres Piskota
8 oua
10 linguri apa
12 linguri ulei
2 cani faina(cani de 250 ml)
2 cani zahar
2 pachete zahar vanilat
2 linguri cacao
1 praf copt
coaja de la 1 lamaie

Ingrediente crema Prajitura la Metru-Meteres Piskota :
2 plicuri de budinca de culori diferite
1 l lapte
250 gr rama
10 linguri zahar

Preparare Blat Prajitura la Metru-Meteres Piskota
Intr-un vas se pun cele 8 galbenusuri si se adauga la ele 10 linguri apa, 12 linguri ulei ,2 plicuri de zahar vanilat si coaja rasa de la 1 lamaie si cele 2 cani de zahar si se mixeaza cu mixerul bine pana devine spuma .

Se bate spuma albusul de ou si se adauga treptat la galbenusul frecat . Adaugam la aceasta compozitie treptat cele 2 cani de faina si praful de copt si se amesteca pana la omogenizare. Se imparte compozitia rezultata in 2 parti si in una punem 2 linguri de cacao. Turnam compozitia in 2 tavi pentru chec si dam la copt in cuptorul preincalzit .
Dupa ce au copt blaturile ,le scoatem si le lasam la racit dupa care le feliem in felii de circa 1 cm grosime.

Preparare Crema Prajitura la Metru-Meteres Piskota:

La un plic de budinca punem 5 linguri de zahar (se poate pune si mai mult daca va place mai dulce)si 1/2 l lapte si il puneti la fiert . La fel procedati si cu a doua budinca . Dupa ce au fiert le lasati sa raceasca si apoi la fiecare adaugati 125 gr rama si mixati bine .

Asamblare Prajitura la Metru-Meteres Piskota:
Feliile taiate din cele doua piscoturi le ungem cu aceste creme si apoi le asezam alternativ ,o felie de piscot alb ,apoi o felie neagra si tot asa pana terminam feliile. Acoperim totul cu glazura de ciocolata .

Acoperim totul cu glazura de ciocolata .

Se da la rece pana se intareste bine glazura. Cand se serveste prajitura , se va taia pe diagonala rulada obtinuta si asa vom avea o insiruire de culori de blat si creme .

Prajitura copilariei, amintiri frumoase pe care as vrea sa le retraiesc… .

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • Georgiana

    07/04/2012 at 09:37

    Arată superb, felicitări! Mi-ați dat o idee foarte bună cu această prăjitură pt. că e simplu de făcut, dar de efect! Aveți foarte multe rețete care-mi plac și când intru pe aici, uit să mai și ies :))

    P.S. V-am trecut în lista mea de site-uri preferate, sper să nu vă supărați 🙂
    Vă pup și spor la treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Profiterol

  Coji 100ml ulei 200ml apa 200 gr faina 4 oua sareCrema de vanilie650 ml lapte 3 oua 225 gr...

Închide