Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Rapida cu Visine

Prajitura Rapida cu VisinePrajitura Rapida cu Visine
Este cea mai simpla si delicioasa prajitura cu fructe din cate am facut pana acum. Se poate prepara cu diverse fructe. Cea cu visine si prune sunt preferatele mele, dar si cele cu caise sau piersici nu sunt de lepadat. Vezi si Prajitura Rapida cu Prune !

Ingrediente Prajitura Rapida cu Visine

2 oua
125 g zahar
50 ml lapte
50 ml ulei
125 g faina
1/2 plic praf de copt

Preparare Prajitura Rapida cu Visine 

In primul rand indepartam samburii din visine, fie manual fie cu aparatul. Pornim intre timp cuptorul sa se incalzeasca. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se spumeaza si adaugam treptat laptele si uleiul. Continuam sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Praful de copt se adauga la faina si se pune la compozitia de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de galbenusuri si se amestece usor de jos in sus pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava unsa cu unt, am folosit tavi din folie de aluminiu de unica folosinta ( dar se pot folosi si tavi clasice tapetate cu hartie de copt), de aproximativ  20×30 cm.

Prajitura Rapida cu Visine

Peste compozitia asezata in tava punem una langa alta cat mai strans visinile desamburite si se pune prajitura la copt in cuptorul incalzit. Punem cuptorul la 180 grade celsius si coacem timp de 35-40 minute( facem si proba cu scobitoarea si daca nu e facuta o mai lasam la copt ).

Prajitura Rapida cu Visine

Chiar daca este cald afara merita sa porniti cuptoarele ca sa incercati aceasta varianta de prajitura. Cu siguranta va fi pe placul vostru si nu veti regreta alegerea facuta. Daca alaturi puneti si un Sorbet de Visine cu siguranta familia va fi super incantata de aceste deserturi deosebite pe care le veti servi cu mare drag celor dragi voua.
Pofta buna si spor la prajiturit!

16 Shares

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.