Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu masinuta

Orice copil isi doreste ca de ziua lui sa aiba cel mai frumos tort ..
Cele mai apreciate torturi sunt cele ce au ca decoratiuni una din jucariile lor preferate. Chiar daca nu am facut o copie fidela a masinutei , pustiul a fost foarte incantat si mandru de tortuletul sau.
Blat:
6 oua,
6 lg zahar,
6 lg faina,
esenta de vanilie,
Crema:
5 galbenusuri,
150 gr zahar,
350 ml frisca,
o cutie ananas,
1 pliculete gelatina,
1 esente vanilie la fiola,
Sirop:
200 gr zahar,
400 ml apa,
fasii din coaja de lamaie,
esenta de vanilie,
Decor:
150 ml frisca,
(in functie de decorul ales),
250 gr ciocolata (in functie de decorul ales),
forme, figurine din pasta de zahar,

MOD DE PREPARARE:
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie. Se amesteca lejer cele doua compoziti dupa care se adauga faina cernuta si se incorporeaza.Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace la foc potrivit.
Crema diplomat
Galbenusurile se amesteca foarte bine cu zaharul dupa care se pun pe baie de apa amestecand continuu pana ce se spumeaza iar compozitia da in fiert .Se da deoparte si se adauga gelatina care a fost hidratata in 50 ml apa rece.Se amesteca foarte bine pana ce gelatina se dizolva.Compozitia racita se toarna peste frisca batuta ,sa adauga bucatile de ananas esenta de vanilie si se amesteca bine.
Blatul se taie in doua foi egale se aseaza prima foaie in forma in care a fost copt se insiropeaza cu siropul fiert si racit dupa care adaugam crema .Se pune deasupra foaia cealalta se insiropeaza si se da la rece pentru cateva ore.
Se scoate din forma, se imbraca in frisca si se decoreaza dupa cum doriti.
Se poate imbraca total in frisca decorand-ul cu figurine din pasta de zahar sau se pot decora doar lateralele cu frisca deasupra glasandu-se in ciocolata.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *