Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Lory

Tort Lory
Blat
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina
2 lg cacao
esenta vanilie

Crema
4 oua
400 gr zahar
500 gr unt 82% grasime
100 gr cacao
4 lg apa rece
2 fiole esenta rom

Sirop
300gr zahar
400ml apa
esenta rom

Glazura
300 gr ciocolata amaruie
200ml frisca lichida
50gr unt

 

Tort Lory
Mod de preparare
Blat
1. albusurile se separa de galbenusuri ;
2. albusurile se bat spuma cu 5 lg de zahar iar galbenusurile cu restul plus esenta de vanilie;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile;
4. faina cernuta impreuna cu cacao, se adauga peste compozitia de ou si se amesteca lejer cu o spatula pana la incorporare;
5. compozitia se pune intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt;
6. se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40 min;

Crema
Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao se omogenizeaza si se lasa 10 min sa se raceasca.
Se adauga untul la temperatura camerei putin cate putin , mixand compozitia cu un mixer.
La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

Glazura
Ciocolata, frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Blatul racit se taie in 3 foi, se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se umple cu crema de cacao. Se tine la frigider cateva ore dupa care se glaseaza in glazura de ciocolata.
Dupa ce a fost glasat se decoreaza bunul plac.
Eu am folosit aveline din crema si frunzulite de ciocolata facute cu ajutorul cornetului de hartie.
Pofta buna!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *