Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa de conopida cu galuscute

supa-conopida-final-3
Ingrediente – Supa de conopida cu galuscute

1 buc conopida, circa 400 g,

2 morcovi,

1 radacina patrunjel,

1 legatura patrunjel verde,

3 oua,

1 lingura unt,

3 linguri ulei,

1 lamaie,

450 g smantana ,

sare dupa gust,

INGREDIENTE GALUSCUTE FAINA:

2 oua,

5 linguri faina,

1 lingurita unt(Rama),

sare,

apa,

PREPARARE:

Conopida o desfacem buchetele mici si o spalam bine sub jet de apa rece dupa care o lasam la scurs.Morcovii si patrunjelul se curata ,spala si taie cubulete. Patrunjelul verde il tocam fin. Stoarcem lamaia si punem deoparte sucul rezultat. Acestea fiind facute trecem la prepararea supei. Intr-o oala punem la incins 1 lingura unt impreuna cu 3 linguri ulei. Morcovii si patrunjelul taiat il vom cali pret de cateva secunde dupa care turnam aproximativ 3 l apa si lasam sa fiarba impreuna cu 1 lingura sare.Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam si rozetele de conopida si lasam mai departe sa fiarba la foc mic. In acest timp pregatim galuscutele de faina cu care vom imbogati supica.

Intr-un vas punem 5 linguri faina,spargem cele 2 oua, adaugam ,1/2 lingurita sare, 1 lingurita unt si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Treptat ,putin cate putin adaugam apa cat sa obtinem un aluat mai consistent ( sa nu curga cand il luam cu lingura ,dar nici sa nu fie foarte tare sa nu putem rupe galuscutele mai apoi).

Fiind facute si galuscutele nu ne mai ramane altceva de facut decat sa pregatim maiaua cu care vom drege supa in final. Intr-un vas punem 3 galbenusuri de ou la care vom adauga cei 450 g smantana. Amestecam si lasam deoparte maiaua si vom verifica daca conopida din supica e fiarta. Daca e fiarta adaugam apa cat sa completam ce s-a evaporat ,lasam sa dea din nou in clocot apoi cu o lingurita vom rupe compozitia de galuscute in supa ce fierbe. Lasam sa fiarba pret de cateva minute cu galuscutele apoi adaugam la supa zeama de lamaie stoarsa. Potrivim de gust cu sare daca mai e nevoie apoi la maiaua ce a fost pregatita deja, adaugam putin cate putin din supa fierbinte pana se dilueaza si devine si ea calda .In acest moment turnam maiaua astfel diluata in supa si lasam sa dea un clocot ( procedez in acest fel pentru a nu se branzi maiaua in momentul cand o adaug la supa ) .

Presaram deasupra patrunjelul verde tocat si supa e gata pentru servire. Pentru cei carora le place supa mai acrisoara se poate adauga in plus la servire , zeama de lamaie sau otet.

Pofta Buna !

109 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Mihaela

    19/08/2011 at 15:12

    Buna fetelor,
    Eu n-am facut niciodata galuscute de faina si 15 linguri de faina ( aprox. 375 gr ) mi se pare o cantitate foarte mare. Nu cumva sunt „lingurite”?
    Multumesc si spor la treaba!

  • Leila

    19/08/2011 at 15:31

    Vai , Mihaela , iti multumesc pentru atentionare , mii de pupice :* din greseala am scris 15 , de fapt sunt 5 linguri de faina . Am corectat , iti multumesc :*

  • Mihaela

    19/08/2011 at 16:29

    Gata, deja am terminat-o, este exceptionala. Am folosit 15 lingurite faina, fara sa mai adaug deloc apa.
    Ma duc sa pregatesc niste crutoane……..mmmmmm !

  • Leila

    22/08/2011 at 10:05

    Sa va fie de bine Mihaela . Iti multumesc din nou pentru atentionare 🙂 O zi superba sa ai !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.