Pastrama din piept de pui

pastrama-de-pui

Da, pastrama din piept de pui si garantez ca e tare buna si gustoasa!!
Pana sa apuc a posta reteta am mai facut-o de doua ori  si a disparut cat ai clipi.
Sincer, se merita!!
Unde mai pui ca e indicata si pentru regimul ce il tin, fiindca nu are pic de grasime.
Iar faptul ca nu e afumata, poate fi consumata fara probleme de cei ce au probleme biliare dar si pentru cei ce vor sa slabeasca.
Poate fi facuta si din piept de curcan, va fi la fel de grozava!!
Cu siguranta aceasta pastrama de pui va sta si pe masa mea de Pasti!
Va sfatuiesc sa o incercati !!

Ingrediente 

un piept de pui dezosat 500 g
2 foi de dafin
3-4 boabe de ienibahar
boabe de piper
1 lingura cu sare
300 ml apa

2 linguri sos de soia
o lingura zahar sau indulcitor
piper macinat
boia de ardei dulce

pastrama-din-piept-de-pui-ingrediente

Mod de preparare Pastrama din piept de pui

Pieptul de pui se taie pe din doua, se indeparteaza pielea si se pune la marinat pentru 24 ore

in amestecul de apa, sare, boabe de piper, ienibahar si foi de dafin.
Dupe ce a stat la marinat 24 de ore se scoate se spala si se usuca cu un servetel.
Se introduce pentru 12 ore in amestecul de soia, zahar(indulcitor), piper si boia.
Dupa ce a stat la rece 12 ore, se scoate , se leaga strans cu ata de bucatarie si se aseaza in tava pe hartie de copt.
Se introduce la cuptor la foc mic cam o ora si jumatate.In prima jumatate de ora tava se acopera cu o folie de aluminiu .
Se stropeste din cand in cand cu sosul lasat in tava.Cand e gata se scoate si se lasa la racit.
Se serveste ca aperitiv sau poate fi folosita in diverse preparate.

pastrama-de-pui-3

Print Friendly

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. Violeta Postolache a zis

    Am facut-o si ma declar super incantata, plus ca le-a placut foarte mult copiilor. Noi nu mancam preparate fiindca nu ne plac, asa ca uneori pachetelul pentru serviciu al sotului imi creeaza mari probleme. Cu reteta asta am salvat situatia!

    • LoredanaCarp a zis

      Violeta ma bucur ca reteta facuta de mine ti-a fost pe plac !! Intradevar e tare buna!! Baiatul meu nu a apucat sa guste din ea si a vazut-o pe blog :) asa ca mi-a dat comanda sa ii fac si lui una :)

  2. oana ciurea a zis

    Bun, bun , buuun de tot! Am si eu niste retet de pastrama dar asta e tare diferita de tot ce am incercat!

    • oana ciurea a zis

      Acum este in cuptor, am legat cele doua bucati de piept intr-o singura pastrama. Sper sa fie ok, o sa cresc putin timpul necesar prepararii in cuptor.
      Sarbatori luminate va doresc, cu multa pace in suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>