Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata din fructe de soc si pere

Dulceata din fructe de soc si pereDulceata din fructe de soc si pere

Cum am incercat indulcitorul Green Sugar de la Laboratoarele Remedia in urma cu ceva timp si cum am fost foarte incantata de el datorita faptului ca nu modifica gustul preparatelor noastre ca alti indulcitori. Astfel se pot bucura de aceste bunatati si aceia care au probleme cu glicemia si totusi poftesc la astfel de preparate.

Anii trecuti am incercat mai multe feluri de indulcitori de a folosi la dulceturi, prajituri. Din pacate am fost dezamagita deoarece produsele pregatite aveau un gust amarui. Am renuntat  pana cand cei de la Laboratoarele Remedia ne-au trimis un pachetel cu Green Sugar- dulce natural. Initial am fost cam sceptica si am acceptat cu jumatate de gura sa incerc produsul, dar acum sincer ma bucur ca am facut-o si il voi recomanda cu tot dragul pentru toti cei care folosesc indulcitoare. Va recomand sa incercati si Dulceata de Soc, Siropul din fructe de soc, dar sa nu renuntati sa pregatiti si Lichiorul de Soc care este foarte fin si aromat.

Ingrediente Dulceata din fructe de soc si pere

300 g fructe de soc
3 linguri apa
500 g pere
250 ml apa
5-6 linguri green sugar
1 lamaie mica
2 cm baton scortisoara
2 fiole esenta vanilie
2 lingurite Gelfix 3:1

Preparare Dulceata din fructe de soc si pere

Curatam fructele de soc le spalam si le fierbem in 3 linguri de apa timp de 3-4 minute dupa care le pasam cu o furculita sau cu un mixer vertical ca o parte din fructe sa se zdrobeasca.

Perele se spala si se taie bucatele si le punem la fiert in 250 ml apa pana devin moi. Pe acestea le pasam bine cu mixerul vertical.

preparare dulceata Amestecam fructele de soc cu perele, adaugam 5 linguri indulcitor, coaja razuita de  lamaie, sucul stors, 2 cm de baton scortisoara, 2 fiole esenta vanilie. Lasam sa fiarba circa 10-15 minute.

Lingura de Green Sugar se amesteca cu 2 lingurite Gelfix 3:1 si o punem la Dulceata de soc si pere. Lasam sa fiarba 3 minute si punem dulceata in borcanele. Se capseaza si se pun la dunst uscat intre paturi pana a doua zi.

Dulceata din fructe de soc si perePofta Buna, si spor la conservarit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram