Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite in sos de vanilie

Clatite in sos de vanilie 
10 foi de clatite
Umplutura
250 gr branza de vaci
3 galbenusuri
5 lg de zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
coaja rasa de la o portocala
un praf de sare
Sos
500 ml smantana
3 galbenusuri
5 lg de zahar
un plic zahar vanilat bourbon
Bezeaua
6 albusuri
6 lg zahar
1/2 plic zahar bourbon

 





 

Clatite in sos de vanilie
Mod de preparare
Preparam umplutura din ingredientele de mai sus dupa care umplem clatitele dandu-le forma unor suluri de 6-7 cm. Se aseaza in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie preparat astfel : smantana, galbenusurile si zaharul se amesteca si se pun la foc mic pana ce da in clocot. La final se aromatizeaza cu zaharul vanilat.
Se introduce forma la cuptor si incepem sa preparam bezeaua.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se scoate tava si se toarna bezeaua(eu m-am folosit de un pos cu sprit) dupa care se introduce tava la cuptor pana ce bezeaua devine aurie. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .
Se servesc atat calde cat si reci.


 

In prepararea acestei retete m-am inspirat de la Misha.
Multumesc !!

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...