Minciunele- Csorege Fank

Print Friendly

Ingrediente:
500 g faina,
100 g unt(sau 50 g untura),
4 linguri zahar,
1 praf de sare,
2 plicuri zahar vanilat,
100 ml lapte,
100 g smantana,
4 galbenusuri ou,
20 g drojdie proaspata,

Preparare:
Incalzim laptele si dizolvam in el 1 lingura zahar si praful de sare. Tot la lapte adaugam si drojdia. Faina o punem intr-un vas si o amestecam cu 100 g unt (sau 50 g untura). Adaugam laptele in care am dizolvat cele spuse mai sus, cele 4 galbenusuri de ou,  inca 3 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 100 g smantana  si framantam bine pana obtinem un aluat omogen. Presaram deasupra aluatului putina faina, acoperim vasul si lasam la dospit pentru circa 40 minute la loc caldut.
Dupa ce a dospit aluatul il rasturnam pe suprafata de lucru presarata cu faina si il intindem de grosimea unui lat de cutit(cca. 2-3 mm). Il taiem in patrate. Fiecare patrat il crestam pe diagonala sau facem doua crestaturi paralele ca in imaginile de mai jos. Daca vrem sa obtinem o minciunea simpla ramanem la optiunea unei singure crestaturi si varful din partea opusa il vom trage prin taietura si obtinem forma de minciunea ce se vede in maginea centrala(mijloc si dreapta). pentru a obtine minciunele duble alegem varianta celor doua crestaturi si fiecare varf il tragem printr-o taietura. Lasam minciunelele astfel pregatite la odihna de cca. 20 min., dupa care le prajim in ulei. Dupa ce s-au rumenit frumos, le scoatem pe servet de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

Se presara deasupra cu zahar praf si se pot servi cu dulceata de caise sau piersici.

 

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Inimioare umplute

Inimioare umplute

Reteta precedenta
Melcisori cu cacao

Melcisori cu cacao

  • http://www.blogger.com/profile/13890874696925602945 Lavinia

    Sunt din gama mai crocante sau tot pufoase?????
    Multumesc!

    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

      ambele … :)

  • http://www.blogger.com/profile/05900346754899449406 Craita

    vaii cat de frumoase sunt,am salvat reteta!

    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

      sa ai spor Craita !

  • http://panseluta-violet.blogspot.com/ pansy

    Bunica imi facea minciunele din astea si le spunea Ciurigai!

    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

      Ciuricaua se zice si in zona BN :) Pupice Pansy :*

    • Anonymous

      acum citind reteta imi dau seama de ce mie mi se intareau… foloseam si albusul….o sa le incerc dupa reteta voastra …trebuie sa fie tare bune….rodica din cluj

  • http://www.blogger.com/profile/10806657683943697217 Glossy Lala

    Sunt pe lista de meniu din saptamana asta,vai e bine arata:).

    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

      Sa ai spor ,Glossy Lala !

  • Anonymous

    am facut acesta reteta si au iesit excelente. multumesc foarte mult pt reteta.iti citesc frecvent blogul!ALINA, CLUJ NAPOCA.

    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

      Alina, sincer ne bucuram pentru reusita ta ! iri mulrumim ca ne vizitezi, speram sa iti fim de folos si pe viitor :)

  • http://www.blogger.com/profile/14045712547143001972 Mioara

    chiar arata super bine, o sa incerc si eu in weekend!

  • http://www.blogger.com/profile/18027531072027069761 Florina Bonca

    poti sa-mi spui cita drojdie uscata trebuie sa folosesc?, nu am drojdie proaspara.
    multumesc!
    Florina, din Los Angeles

  • Anonymous

    foarte faine arata.de astea mincam cind eram copil,ne facea bunica si mama la greu.si acuma ca le-am vazut o sa faca si nevastamea miine.va invit la ciurighele cum le zice pe la noi,dar cam departe ,in valencia


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania