Chec cu Vin Rosu










Ingrediente :

4 oua
100 ml vin rosu
250 gr margarina
250 gr zahar
250 gr faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 ciocolata

Preparare:

Frecam ouale cu margarina moale,apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam cele 2 linguri cacao , 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 100 ml vin rosu si faina in care am amestecat in prealabil praful de copt . Mixam bine pana compozitia se omogenizeaza si adaugam bucatele de ciocolata ( ciocolata este optionala ). Punem in forma de chec hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei ( sau ungem cu ulei forma si o tapetam din abundenta cu faina ) si turnam in ea compozitia de chec. Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam la foc iute timp de 5 minute dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu ramane aluat pe scobitoare.
Se scoate din cuptor , se rastoarna checul din tava , lasam la racit si putem sa acoperim cu un strat de glazura de ciocolata sau sa pudram doar cu zahar praf checul.

Print Friendly
Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter


Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

  1. Jacktels Kochbuch a zis

    Hallo Lory,

    exact as o fac sie eu , numai cä la mine vine si 60 ml Lapte inäuntru si
    sau Condimente pentru Turtä dulce sau Scortisoarä si o prisä de Piment.
    Are un Gust foarte elegant.At aratä foarte frumos.Kompliment.

    Salutäri Jacktel

  2. Leila a zis

    Bucatar Maniac , incearca sa adaugi si scortisoara , asa sigur va fi mult mai bun. 🙂 Cu proxima ocazie si eu voi experimenta checul cu scortisoara 🙂

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *